Bunicul a fost căpitanul lui Jiul și UTA; unchiul a jucat în Liga I iar el e selectat de Inter Milano!

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

Un nou produs al fotbalului bihorean bate la porțile fotbalului de cea mai mare valoare. Se spune că așchia nu sare departe de trunchi. Ei bine, în cazul puștiului de numai 15 ani, LUCA POPA, proverbul vine ca o mănușă. Luca Popa, fotbalist legitimat la CSM Oradea, component al echipei ACS
CAO 1910 Oradea, s-a aflat în teste la celebra echipă italiană de fotbal Internazionale Milano. Luca e născut pe data de 14 decembrie 2005 fiind considerat o mare speranță a fotbalului românesc. La 14 ani a adunat patru selecții la lotul U15 al României pentru care a și marcat în victoria: 3-0 cu Moldova, disputată în octombrie.

Luca a fost prezent la Milano vreme de 4 zile. S-a întâlnit acolo cu un alt sistem. De la cazare și masă până la modul în care au decurs antrenamentele și jocurile test. ”Este o altă lume”, a concluzionat Luca Popa despre experiența care adună, an de an, în curtea lui Inter jucători tineri din întreaga lume.

Luca provine dintr-o familie de fotbaliști. Bunicul său, Vasile Popa, originar din comuna Diosig (Mihai Bravu), a fost căpitanul echipelor de primă ligă Jiul Petroșani și UT Arad. Unchiul său (Mădălin Popa fratele tatălui său) a jucat, de asemenea în prima ligă, la Dinamo, Gloria Bistrița și Pandurii Tg, Jiu dar ș în Liga II la FC Bihor. Actualmente este antrenor-jucător la Unirea Livada.

Vasile Popa, în tricoul Jiului Petro;ani

VASILE POPA: ”O să fie un mare fotbalist. Victore, tu mă cunoști de 35 de ani. Știi că sunt un tip corect și spun lucrurilor pe nume. Copilu e foarte talentat. Are fizic, gândește iar acum, când vorbim, el aleargă, se pregătește. Mă bucur și nu mă mir că a fost chemat de Inter la acțiunea care a adus tineri din întreaga lume. Am văzut și am jucat alături sau împotriva unor mari fotbaliști. Luca are toate calitățile să fie un mare jucător fie și pentru că e foarte modest”.

Mădălin Popa, în vișiniu, surprins în acțiune de colegii de la Crișana

MĂDĂLIN POPA: ”Luca este comparat cu noi, cu mine ș cu tatăl meu. Să știți că are calități peste amândoi, la toate capitolele. Efectiv le are pe toate! Sunt premise să iasă un jucător mare de tot. E muncitor, puternic, atletic, are viteză, viziune, capacitate de efort, zonă mare de acțiune și pune osul”.

ȘERBAN SERE, președinte CSM Oradea: „Felicit jucătorul pentru seriozitatea de care a dat dovadă. Luca este un băiet deosebit, care arată că prin munca și sacrificiu poate să atingă performanța înaltă. De asemenea, vreau să felicit staff-ul tehnic, pentru munca depusă și pentru faptul că au lucrat ca o echipă. Coordonatorul secției, Florin Fărcaș a implmenentat acest mod de lucru și vreau să îl felicit pe această cale în mod deosebit. Conducerea clubului va continua să depună eforturi pentru a asigura condiții optime de desfășurare a activității secției de fotbal. Consider că Oradea are suficiente resurse pentru a furniza noi sportivi de mare valoare, astfel încât datoria noastră este să le oferim cele mai bune condiții pentru a se dezvolta. Vom veni, curând, cu noi surprize de pe urma activitității secției de fotbal.”

Din aceeași categorie