BOX: Angelo Covaci aduce titlul național pentru Gym Mar Strong!

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

Pugilistul orădean Angelo Covaci a cucerit titlul național la box, juniori, categoria 50 kg, în cadrul Campionatelor Naționale desfășurate la Tg. Jiu. Component al lotului național, Angelo va boxa în perioada 23 noiembrie – 2 decembrie la europenele de juniori de la Sofia.

În finala categoriei, Angelo l-a învins, decizie la puncte, unanimă: 5-0, pe Ionică Popa de la Regaz Miercurea Ciuc. Angelo, elev în clasa a X-a la CT Mihai Vitezu Oradea (dirigintă Otilia Cadar) practică boxul de la vârsta de 9 ani, la Gym Mar Strong, clubul patronat de fostul campion de culturism Ion Marin.

”Părinții m-au dus la box. Eram sub impresia celor văzute la TV. Finala de la Tg. Jiu a fost echilibrată, am întâlnit un adversar de valoare și sper într-o comportare cât mai bună la europenele din Bulgaria. Desigur, mi-aș dori medalia de aur” – a spus, în cadrul unei conferințe de presă, Angelo Covaci.

Ion Marin, Angelo Covaci și Viorel Crăciunea

Antrenorul lui Angelo, este Viorel Crăciunea, aflat de trei decenii în ”colțul” ringului. ”Aurul de la naționale este o mare bucurie pentru noi. Facem performanță pentru boxul orădean”, a declarat Viorel Crăciunea.

Patiseria Rustic Salonta

Mult mai acid a fost Ion Marin, patronul clubului Gym Mar Strong care a făcut, pe scurt, o radiografie: ”Sportul românesc este într-un declin continuu. Copii sunt preocupați de alte activități. Puțin sunt cei care vor să muncească, asiduu pentru a deveni campioni așa cum e cazul lui Angelo. Sistemul este de vină pentru că nu stimulează deloc sportul și sportivii. Mai degrabă sunt preocupați să facă spitale în loc să facă prevenție prin mișcare și sport pentru a nu ne îmbolnăvi. Sportul este un atu al sănătății. Prevenția prin sport ar trebui să fie prioritară. Pe de altă parte noi suntem un club privat și dăm al doilea campion național. Ce ne nemulțumește? Nu suntem aliniați la drepturile pecuniare pe care le au cluburile de stat. Deși ei primesc fonduri pentru președinte, antrenori, echipamente, deplasări, cazare, masă, antrenamente, noi suportăm din buzunar aceste cheltuieli. Este o mare nedreptate. Ar trebui alocate fonduri pentru rezultate indiferent dacă este club privat sau de stat”, a precizat Ion Marin.

În 2019 Angelo Covaci a câștigat Cupa României iar în 2020 și-a trecut în palmares acest titlu național. Tânărul sportiv orădean îl are ca idol pe ucrainianul Vasili Lomacenko, pugilist profesionist, invincibil la categoriile pană și cocoș.

Din aceeași categorie