Aur și Argint la canotaj! Ar mai lua copiii dacă nu ar trece peste ei șmecherii cu șalupe

Trimite CRED prin SMS la 8844

Așa cum anticipam, România a câștigat titlul olimpic la Tokyo, miercuri, la dublu vâsle feminin, prin canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș, care au făcut o cursă extraordinară, devansându-le cu mult pe adversare și stabilind un record olimpic.

Iniţial finala de miercuri era programată marţi, dar cursele au fost amânate cu o zi din cauza condiţiilor meteo potrivnice.

La puțin timp distanță România a mai fost prezentă într-o Finală A, la patru rame masculin, prin echipajul Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari, care a reușit să aducă încă o medalie olimpică, de argint, la capătul unei curse dramatice.

Copii ăștia care muncesc ca salahorii, stau în catonament 11 luni pe an. Nu se pot pregăti cu se cuvine nici la Orșova nici., mai ales la Snagov. Trec șalupele peste ei, ambarcațiunile șmecherilor fac valuri, în sperie pe sportivi (gândiți-vă că fetele care au luat aurul au câte 22 de ani), îi tachinează tot timpul. Recent le-au fost distruse schifuri (unul în valoare de 50.000 de euro). Nimeni nu ia nicio măsură pentru ca măcar ei să se antreneze fără prezența poliției. Nu e normal să te antrenezi având lângă tine poliția navală, sau de care o fi.

Politicienii au la mână LEGEA. Ar putea-o da și e foarte simplu. Un orar de antrenament în timpul căruia nimeni nu are voie pe lac. Stați liniștiți. Sunt cam 4.000 de ambarcațiuni înmatriculate. Însă niciun politician cu minte n-ar da o asemenea lege. Doar n-o să-și taie singur craca. Sunt mari șanse ca printre beizadelele ”afectate” să se afle copiii colegilor de partid sau a ”susținătorilor”.  ”Lasă dragă, n-ai văzut că au luat aur și așa?”

Din aceeași categorie