VIDEO: A scăpat! Krystsina Tsimanouskaya a fost escortată și a zburat spre Viena

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

Sprintera bielorusă Krystsina Tsimanouskaya a părăsit azi (miercuri, 4 august) Tokyo la bordul unei aeronave, cu destinația Viena. Atleta, care a concurat ultima dată pentru Belarus pe Cluj Arena, în iunie, a părăsit Japonia la mai puțin de 72 de ore după ce a refuzat ordinele conducătorilor delegației din Belarus de a se întoarce acasă.

Krystsina a petrecut două nopți în ambasada Poloniei, după care, tânăra în vârstă de 24 de ani, a urcat în avion de pe aeroportul Narita. A purtat blugi albaștri, o bluză albastră și ochelari de soare cu inscripția „I RUN CLEAN” (alerg curat).

În prima fază trebuia să plece într-un zbor către Varșovia însă oficialii polonezi s-au răzgândit din cauza îngrijorărilor legate de securitatea ei, Alături de ea au urcat și reporteri după ce vestea a fost făcută publică.

Preocuparea a fost deosebit de mare din cauza unui incident din mai, când un zbor Ryanair a fost obligat să aterizeze în Belarus și un jurnalist disident a fost arestat, a declarat sursa poloneză citată de Reuters.

Sportiva a provocat duminică un incident diplomatic când a spus că antrenorii ei i-au ”ucis” visul de la Tokyo, cerându-i să-și facă bagajele din satul olimpic și să o ducă la aeroport împotriva dorințelor sale, pentru că îi criticase public, nu numai pe ei ci și regimul condus de președintele Lukashenko. A refuzat să urce în avion și a cerut, pe aeroport, protecția poliției japoneze. ”Nu mă voi întoarce în Belarus”, a spus ea. Cel mai probabil, după sosirea la Viena, Tsimanouskaya va merge la Varșovia. Ministrul adjunct de externe al Poloniei, Marcin Przydacz, a confirmat că se află în grija serviciilor diplomatice poloneze.

Din aceeași categorie