2021: Anul minifotbalului orădean; două titluri naționale plus un argint și un bronz în Champions League!

Patiseria Rustic Salonta

Anul 2021 a fost unul negru pentru multă lume însă, a fost fără doar și poate cel mai bun an din istoria minifotbalului orădean. AEK Oradea a câștigat titlul național și a jucat finala Champions League de la Rimini (pierdută la lovituri de departajare) iar la echipele firmelor Dedeman Oradea a cucerit titlul național și s-a ales cu bronzul european, în Antalya! Foarte greu de crezut că un astfel de succes ”dublu” să se mai petreacă în istorie.

AEK Oradea a câștigat Campionatul Județean 2021, cel întrerupt de pandemie după care și-a îndeplinit primul obiectiv: calificarea la Turneul Final al Campionatului Național printr-un loc în primele 16 echipe la Supercupa României de la Oradea.

SUPERCUPA ROMÂNIEI Oradea 4-6 iunie 2021

5-0 cu Spartanii Rm Vâlcea – faza grupelor (Șumălan 3, Zadori, Ferik)

5-0 cu Exclusiv Tg, Jiu –faza grupelor (Paulevici, Șumălan, Ferik, Fărcuța, Iova)

2-0 cu Autovip Zalău – 16-imi de finală (Ferik 2)

5-0 cu MFC Ploiești – optimi de finală (Șumălan 2, Codoban, Balogh, Ferik)

0-1 cu Yry Team Iași – sferturi de finală

AEK: Egri – Paulevici, Ferik, Codoban, Șumălan, Minatș, Zadori, Fărcuța, Andor, Balogh, Pocian, Iova.

*Bilanț: 5 meciuri, 4 victorii, un eșec la singurul gol primit în competiție. Golaveraj 17-1 și calificare la Campionatul Național

CAMPIONATUL NAȚIONAL – Arenele Traian, Rm. Vâlcea 3-5 iulie 2021

*3-0 cu Reggio Brașov – faza grupelor (Fărcuța, Ferik, Paulevici)

*1-0 cu Ajax Galați – faza grupelor (Balogh)

*2-1 cu Premierre Arad – faza grupelor (Codoban, Paulevici)

*2-1 cu Luciano Arad – sferturi de finală (Iova, Balogh)

*1-0 cu Golden Boys Bacău – semifinalen (Paulevici)

*2-0 cu Chedra Tax Ploiești – FINALĂ (Paulevici, Ferik)

AEK: Răzvan Egri – Adrian Micaș, Răzvan Fărcuța, Andrei Ferik, Bogdan Mintaș, Marius Balogh, Dragan Paulevici, Claudiu Codoban, Alex Jurcuț și Adrian Iova.

Bilanț: 6 victorii din 6 meciuri, toate în timpul regulamentar (golaveraj 11-2) și TITLUL DE CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ

EMF Champions League 2-5 septembrie, Rimini, Misano, ITALIA

*3-2 cu Kafki Olomouc (Cehia)  – faza grupelor (Nemițanu 2, Paulevici)

*0-0 cu Todor Pet Bau (Ungaria) – faza grupelor

*2-0 cu Ecolux (Moldova) – optimi de finală (Călugăreanu, Ferik)

*1-1 (3-2 la pen) cu Edera Pardubice (Cehia) – sferturi de finală (Paulevici)

*2-0 cu FC Mold Progres (Moldova) – semifinale (Paulevici 2)

*3-3 (7-8) cu Mad Dogs (Nemițanu, Ferik, Popa) – FINALĂ

AEK: Egri – Mircea Popa, Adi Micaș – Adrian Călugăreanu, Andrei Nemițanu – Dragan Paulevici; Adi Iova, Răzvan Fărcuța, Bogdan Mintaș, Andrei Ferik, Răzvan Plopeanu, Cristi Andor, Marius Balogh. Antrenor: Spiros Baltsavias.

Bilanț: 3 victorii, 3 remize și FINALISTĂ CHAMPIONS LEAGUE

În total: 17 meciuri oficiale. Un singur eșec. 39 de goluri marcate.

Răzvan Egri – Dragan Paulevici, Andrei Ferik, Bogdan Mintaș, Răzvan Fărcuța, Marius Balogh, Adi Iova, sunt jucătorii care au evoluat la toate cele trei competiții.

AEK Oradea a încheiat un sezon de excepție. 3 competiții majore disputate în decurs de 94 de zile. Supercupa României, Turneul final al Campionatului Național,

În noua ediție de Campionat Județean, AEK Oradea a încheiat turul pe locul 1, fără nicio înfrângere. O linie de clasament cu 10 meciuri: 7 victorii și 3 remize. Tocmai aceste trei rezultate de egalitate scot în evidență faptul că e un campionat tare de tot, poate cel mai tare din istorie. Sunt echipe ca Liberty, Epic sau Vulturii Beiuș care pot juca de la egal la egal cu campioana iar rivalele Bad Boys și Inter se vor bate pentru titlu cu echipa creată de Spiros Baltsavias.

DEDEMAN, campioana națională a firmelor!

Dedeman Oradea a câștigat Campionatul Județean al firmelor iar apoi s-a aliniat la startul Turneului Final al Campionatului Național al Firmelor și Instituțiilor publice unde a reușit să-și dovedească superioritatea și să se încununeze cu titlul de campioană națională! În echipa orădeană s-au regăsit doi jucători de la AEK Oradea Andrei Ferik și Adrian Micaș, ambii angajați la Dedeman Oradea,

CAMPIONATUL NAȚIONAL AL FIRMELOR – Botoșani, 15-18 iulie 2021

*4-2 cu Elis Pavaje Roman (faza grupelor)

*3-2 cu Sews-R Deva (faza grupelor)

*9-2 cu Camarazii 157 Ploiești (faza grupelor)

*2-1 cu ISU IPA 3 Galați (sferturi de finală)

*1-1 (3-2 la 7 m) cu Catena București (semifinale)

*1-0 cu Armata B 300 Galați – FINALĂ

Bilanț: 6 meciuri; 5 victorii, 1 egal; golaveraj: 20-8

DEDEMAN ORADEA – CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ!

BRONZUL EUROPEAN PENTRU DEDEMAN ORADEA!

Oradea și implicit România avea(u) să obțină, prin intermediul echipei de minifotbal, Dedeman Oradea, medaliile de bronz ale ediției a doua a Euro Business Cup, competiție internațională rezervată firmelor și instituțiilor. Echipa orădeană a câștigat finala mică a competiției organizate de Federația Europeană de Minifotbal în Antalya, Turcia: Euro Business Cup.

Dedeman a trecut de faza grupelor iar în optimi a eliminat o echipă din România, pe Valeo (3-0), pentru ca în sferturi de finală într-o reeditare a finalei CNFI din această vară de la Botoșani să o învingă iar pe Armata B300 Galați (2-1). Drumul orădenilor spre finala continentală a fost într-un meci în care au avut calificarea în mână! Dedeman a condus cu 2-0 echipa Agromat din Ucraina dar a fost învinsă: 2-3, ultimul gol fiind încasat la ultima fază a meciului! În consecință Dedeman a jucat și câștigat finala mică, adică bronzul continental, într-o dispută cu altă echipă din România: Catena din nou 1-1 (3-2 la 7 m).

Din echipa campioană au făcut parte Cosmin Hava – Mircea Popa, Adrian Micaș, Andrei Ferik, Sorin Ungur, Sorin Ban, Claudiu Gentile, Negrean, Ruja, Abraham, Csaba Zetenyi și antrenorul: Ionuț Mateiu.

Din aceeași categorie