VIDEO: La Luncșoara a fost inaugurat primul teren sintetic din România finanțat de UEFA!

Trimite CRED prin SMS la 8844

Sâmbătă, 10 octombrie, la aproximativ trei luni după ce a fost câștigat proiectul pentru construirea unui teren sintetic de minifotbal la Luncșoara, noul edificiu sportiv a fost inaugurat!

”11”: Creț, Cozma, Todoca, Mateaș, Motoca, Lasak, Mălan, Șchiop, ,Lazăr, Baltsavias, Petroi

La inaugurare au fost prezenți, ca invitați: Mircea Mălan (vicepreședinte CJ Bihor), Ioan Cupșa (deputat), Julien Mateaș (consilier județean), Ioan Todoca (primar Aleșd), Dorel Cozma (primar Vadu Crișului), Adrian Petroi (primar Hidișelu de Sus), Vasile Cociuba (primar Vârciorog), Benedek Lasak (primar Șinteu), Florin Creț (director Spitalul Orășenesc Aleșd), Sorin Motoca (consilier județean). AJF Bihor a fost reprezentată de Peti Boroș, secretarul general, FRF fiind parte a acestui proiect.

Terenul a fost construit de firma Timovladian Aqua Parc, administrată de Spiros Baltsavias, o societate expertă în construcții de baze sportive.

Noul teren cu nocturnă are dimensiunile standard pentru orice competiție de minifotbal: 42x23m, gazonul, de 50 mm, omologat FIFA, este fabricat de celebra firmă belgiană Lanos Sports.

Baza sportiva Tineretului
Gazon omologa FIFA; 50mm;

Cum s-au petrecut lucrurile? Asociația ”Luncșoara Bihorului” a aplicat pentru un proiect al UEFA Fundation for Children, privind construirea a 32 de terenuri de fotbal pentru copii. Ideea a aparținut profesorului de matematică Adrian Botici, fost jucător iar actualmente director al Școlii Gimnaziale Luncșoara iar avizul fundației UEFA a fost favorabil! 33.000 de euro obținuți de la UEFA, dintr-un total de aproximativ 50.000 cât a costat întreaga lucrare pentru construirea terenului în curtea școlii din Luncșoara. FRF și-a dat acceptul de principiu pentru a susține financiar completarea sumei necesare. Imediat, primarul din comuna Aușeu, Mitică Lazăr, a sprijinit cu toate forțele, punerea în aplicare a proiectului. Împreună cu consilierul județean prof Ancuța Șchiop și cu prof Anca Lucia Muha, directorul Adrian Botici a creat o echipă care a funcționat ireproșabil precum un ceasornic de la Nyon.

Primarul din Aușeu, Mitică Lazăr, prof Anca Lucia Muha și directorul Adrian Botici

Așa a apărut acest teren într-un colț de rai, inaugurat cu o slujbă de sfințire susținută de preotul paroh: Aurel Copăceanu.

Preotul paroh Aurel Copăceanu a susținut tradiționala slujbă

Apoi s-a trecut la ”joacă” pe noul edificiu sportiv disputându-se prima ediție a Cupei Luncșoara la minifotbal. Turneul a fost prefațat de un meci demonstrativ unde AEK Oradea, care l-a avut în componență de reputatul fost campion și internațional Zeno Bundea a primit replica dârză a Selecționatei Comunei Aușeu, gazdele câștigând cu 7-4!

VIDEO: sursa AleșdOnline (Adrian Fora) prin sursa: youtube.com

Din aceeași categorie