POLO: Ungaria este campioana Europei, după o finală fabuloasă! Penalty-urile ratate de Alvaro Granados au făcut diferența

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

La Budapesta s-au disputat cele două finale europene la polo, feminin și masculin. Finala feminină a fost arbitrată de orădeanul Adrian Alexandrescu. Spania a cucerit, în premieră titlul continental după ce a învins în finală Rusia cu 13-12 (3-4, 5-4, 2-2, 3-2).

Finala masculină, disputată în această seară de duminică, 26 ianuarie a adus față în față echipa gazdă, Ungaria și revelația competiției Spania, care în drumul spre ultimul act eliminase Serbia și Croația. Iar finala a fost fabuloasă de-a dreptul. Ultimul act a avut nevoie de aruncări de departajare pentru a stabili campioana bătrânului continent. Diferența a fost făcut de aruncarea ratată de Alvaro Granados, același jucător ratând un ”cinci metri” și în timpul jocului!

Ungaria Spania 9-9 (1-3, 3-0, 2-2, 3-4) 5-4 la aruncări de departajare!

Spaniolii au deschis scorul prin Ortega (0-1) pe om în plus după care maghiarii au egalat prin stângaciul Zalanski (1-1). Munarriz a reușit o dublă cu un prim gol marcat din nou pe plus (1-3), acesta fiind și scorul după primul sfert: 1-3.

Ungaria a răspuns perfect în debut de sfert doi când Angyal Zalanki și Denes Varga (ultimii doi pe om în plus) au adus echipa la conducere: 4-3, scor la care Granados a rata un penalti iar Spania a încheiat sfertu secund fără gol marcat.

În cele din urmă Spania a egalat la primul atac din sfertul trei, prin Mallarach (4-4) însă Vamoș a marcat la atacul următor, pe om în plus: 5-4 iar Spania încinge meciul cu golul lui Larumbe după un atac triplu. Manhercz a făcut 6-5 scoru cu care s-a încheiat sfertul trei.

Tot Spania a marcat primul gol și în sfertul patru, prin Perrone, pe ”plus” (6-6) însă Denes Varga a profitat de așezarea târzie a defensivei iberice pe o eliminare și l-a fixat pe Pinedo cu un șut de la șapte metri (7-6). Ciudat pentru o mare finală, pe un ”plus” spaniol, încercând să recupereze Zalanki și-a marcat în propria poartă (7-7)! Același Manhercz a găsit vinclul din colțul lung pe om în plus (8-7) dar egalarea a venit imediat, tot pe ”plus” când Mallarach a șutat sub bară (8-8). Balazs Harai la păcălit pe Pinedo (9-8) iar finalul a devenit incendiar. Munarriz a avut răbdare și a egalat 9-9 cu 94 de secunde înainte de final. În plin atac maghiar o minge pierdută aiurea a ajuns la Mallarach care a plecat glonț spre poartă dar n-a mai avut timp și a aruncat de departe iar Nagy Victor a parat! S-a ajuns astfel la aruncări de departajare…

ARUNCĂRI DE DEPARTAJARE

1-0 Varga; 1-1 Perrone; 2-1 Vamos; 2-2 Munarriz; 3-2 Mallarach; 3-3 Delgado; 4-3 Hosnyaski; 4-4 Mallarach; 5-4 Zalanki / ratare Granados.

sursa foto: total-waterpolo.com

Din aceeași categorie