POLO: Olanda ne învinge într-un final agonizant, când mai erau patru secunde…

Aconalex Oradea

Turneul preolimpic de la Rotterdam, a continuat cu partidele etapei a treia, în care reprezentativa României a întâlnit în această seară (marți, 16 februarie) echipa țării gazdă, Olanda în fața căreia a pierdut într-un final agonizant: 8-9, cu un ultim gol venit cu patru secunde înainte de final din mâna jucătorului trecut pe la CSM Oradea, Jesse Koopman (foto).

În primele două partide România a cedat în fața Croației (6-16) și a remizat cu Rusia (9-9).

Olandezii au deschis scorul la primul atac, prin Pascal Janssen. Marius Țic apără la om în plus pentru gazde iar România a egalat prin aruncarea de penalitate transformată de Vlad Georgescu. Până la finele primului sfert Olanda a fructificat un ”om în plus” prin Thomas Lucas (2-1). A urmat o excelentă perioadă pentru băieții noștri care, în sfertul secund au egalat: 2-2 prin Vlad Georgescu iar Vlad Dragomirescu a reușit două goluri consecutive 2-4. În ultimele trei minute ale primei părți Olanda a reușit egalarea prin golurile lui Jesse Koopman respectiv Jorn Muller: 4-4.

După pauză l-am pierdut pe Tudor Fulea (trei eliminări) iar Olanda a preluat conducerea grație reușitei lui Robin Linhout. Marius Țic ne-a ținut iarăși în viață parând o aruncare de penalitate executată de Pascal Janssen iar Vlad Dragomirescu a egalat (5-5) la faza următoare. Până la finele sfertului 3 ambele echipe au mai marcat câte o dată, olandezii prin Jjorn Muller iar noi prin penalti-ul transformat de Vlad Georgescu: 6-6.

SC Rozsdas Service SRL

Ultimul sfert a debutat cu alte două eliminări Jesse Nispeling la ei și Andrei Prioteasa la noi. Țic a mai parat o minge la om în plus pentru Olanda! Mai mult ducem un contraatac ca la carte la finele căruia Vlad Georgescu aduce România în avantaj (6-7). Din păcate nu ne-am bucurat prea mult Vedeta olandezilor Jesse Koopman a egalat la atacul următor când mai erau de jucat exact patru minute. Incredibilul Marius Țic mai apără un penalty, acum în fața lui Robin Lindhout! Numai bine pentru că la 100 de secunde rămase, Vătrai ne aduce în avantaj pe om în plus. Îl pierdem definitiv și pe Vlad Dragomirescu iar Van Ijperen egalează pe superioritate (8-8).

FINALUL: Olandezii au om în plus cu 22 de secunde înainte de finalul partidei și cer time-aut. Ghinionul ne lovește când mai erau patru secunde. Jesse Koopman fructifică superioritatea iar Olanda ne învinge cu 9-8 deși am avut șansa egalării (după time aut-ul cerut de noi) în ultima secundă, dar Vlad Georgescu a aruncat în blocajul lui Muller. 

Olanda – România 9-8 (2-1, 2-3, 2-2, 3-2).

Olanda: Wagenaar, De Koff – Weenhuis, Wiklehorst, Wolswinkel, Van Ijperen 1, Lindhout 1, Gbadamassi, Nispeling, Muller 2, Janssen 1, Koopman 3, Lucas 1. Antrenor: Harry Van Der Meer

România: Marius Țic, Șerban Abrudan – Cosmin Radu, Alexandru Vătrai 1, Tudor Fulea, Victor Antipa, Andrei Prioteasa, Vlad Dragomirescu 3 Bogdan Remeș, Robert Gergelyfi, Vlad Georgescu 4, Alexandru Ghiban, Levente Vancsik. Antrenor: Athanasios Kechagias.

17 februarie: România – Germania; Croația – Rusia; Olanda – Franța

sursa foto: https://acicastelloonline.wordpress.com/

Din aceeași categorie