Polo: CSM Oradea a cucerit Cupa României – după finala cu Steaua, decisă la aruncări de departajare! VIDEO

Work Clean

Ce nu au putut baschetbaliștii, au făcut poloiștii de la CSM Oradea. Au cucerit (vineri seara) Cupa României după ce au învins pe Steaua, cu 12-11 (4-2, 1-4, 1-0, 2-2; 4-3) după executarea aruncărilor de departajare de la 5 metri. În semifinale Steaua trecuse de Corona Brașov cu 18-6 iar CSM Oradea, cu 12-7 de Dinamo. În finala mică: Corona – Dinamo 7-2

Finala cu Steaua a început excelent pentru CSM, care a condus cu 3-0 (goluri Inaba, Alex Popoviciu, Csenk) și avea 4-2 după primul sfert (goluri Popoviciu respectiv Marinici).

Steliștii au ripostat în sfertul secund cu patru goluri (Marinici cu o triplă, Iudean) și o replică ofensivă subțire a orădenilor, cu o singură reușită venită de la Inaba Yusuke (5-6 la pauza mare).

Un sigur gol s-a marcat în sfertul trei, când defensivele au mers extraordinar. Reușita a aparținut aceluiași Inaba (cu cinci secunde înainte de finalul sfertului): 6-6.

În ultima pătrime Steaua s-a dus la 8-6 în urma golurilor semnate de Ale Vătrai și Dmitri Goanță dar Oradea a reușit imposibilul. Roland Szabo a redus diferența la un singur gol: 8-7. La ultima fază, Gojko Pijetlovici a urcat în fața porții adverse, iar cu două secunde înainte de final Vlad Georgescu a reușit golul (șut în vinclu din stânga lui Țic) care a trimis jocul la aruncări de departajare.

ARUNCĂRI DE DEPARTAJARE

0-1 Fulea / 1-1 Alex Popoviciu

1-1 BARĂ Marinici/ 1-2 Inaba Yusuke/

2-2 Kapotsis /2-3 Vlad Georgescu

3-3 Andrei Prioteasa/3-4 Roland Szabo

3-4 BARĂ Vătrai/

Aceasta este a 4-a finală de Cupa României după cele din 2012, 2013 și 2016.

SURSA VIDEO: You Tube/Steaua TV

CASETA TEHNICĂ

CSM ORADEA – STEAUA 12-11(8-8)

Au marcat: Inaba 3, Popoviciu 2, Szabo, Csenk, Vl Georgescu/Marinici 4, Flea, Vătrai, Goanță, Iudean

CSM ORADEA: Gojko Pijetlovici, Vlad Georgescu, Horațiu Ilisie, Nichita Ilisie, Vlad Dragomirescu, Roland Szabo, Alex Popoviciu, Victor Kovats, Silvian Colodrovschi, Ramiro Georgescu, Cristi Dobre, Bogdan Remeș, Ral Gavriș, Ferencz Csenk, Erik Ionescu. Antrenor: Dorin Costrăș.

STEAUA: Marius Țic – Alex Ghiban, Andrei Prioteasa, Tudor Fulea, Dmitri Goanță, Alexandru Vătrai, Nicolae Oanță, Jerko Marinici, Marios Kapotsis, Francesco Iudean, Alexandru Gheorghe, Istvan Szabo, Mihai Drăgușin, Antrenor: Andrei Iosep.

sursa foto: csmoradea.ro

Din aceeași categorie