Liga Națiunilor; VEZI AICI ce s-a întâmplat în prima seară a noii ediții!

Trimite CRED prin SMS la 8844

S-au încheiat primele jocuri din Liga Națiunilor. Ungaria, posibila noastră adversară în drumul către EURO 2021, a făcut un meci excepțional la Sivas , în Turcia, unde a învins cu 1-0 după un gol senzațional al puștiului Szoboszlai. Șocul serii Germania – Spania s-a încheiat la egalitate cu gol spaniol venit în ultima secundă iar Feroe a reușit cel mai frumos final reușind performanța de a marca trei goluri prin trei jucători diferiți cu același nume: Olsen!

LIGA A

Grupa 4

Germania – Spania 1-1 (Werner 57, Gaya 90+5)

Pe terenul lui Vfb Stuttgart, Timo Werner a deschis scorul, după pauză, cu un șut din 14 metri, în stânga portarului. În prelungiri (90+1) golul lui Ansu Fati a fost anulat pentru un fault în atac al lui Ramos dar Gaya a egalat în 90+5, la ultima fază.

Ucraina – Elveția 2-1 (Iarmolenko 14, Zinchenko 68/Seferovici 41)

Marinovski a nimerit bara elvețienilor după care Iarmolenko a înscris cu călcâiul. Seferovici a marcat golul cu numărul 19 la națională iar apoi bara i-a salvat pe ucrainieni la șutul lui Vargas. Zinchenko a marcat golul victoriei cu un șut frumos, în vinclu.

LIGA B

Grupa 3

Rusia – Serbia 3-1 (Dzyuba 46p, 90, Karavev 69/Mitrovici 78)

Pe ”Lev Iashin” din Moscova sârbii au început curajos și au avut ocazii clare mai ales prin Mitrovici, Milinkovici Savici și Kosici. Apoi Bakaev a ratat pentru Rusia cu poarta goală. În primul minut al părții secunde Dzyuba a transformat un penalty iar în minutul 69 Karavaev a înscris un eurogol. Mitrovici a marcat al optulea gol consecutiv în ultimele opt meciuri dar Dzyuba a închis tabela la 3-1 după ce Maximovici, fundașul sârbilor a alunecat.

Turcia – Ungaria 0-1 (Szoboszlai 80)

Ungaria a dominat copios partida din Turcia, de la Sivas. Szoboszlai a nimerit bara, apoi o altă bară a maghiarilor dar în minutul 80 același Szoboszlai (20 de ani) a reușit un gol fabulos, de la 30 de metri, din lovitură liberă.

Grupa 4

Bulgaria – Irlanda 1-1 (Kraev 56/Duffy 90+3)

La Sofia meciul dintre bulgari și irlandezi a propus o primă repriză cu câte o mare ocazie la fiecare poartă. În partea secundă ocaziile au fost transformate în goluri. Bulgarii au deschis scorul prin Kraev însă căpitanul Shane Duffy a egalat în prelungiri cu o lovitură de cap după un corner.

Finlanda – Țara Galilor 0-1 (Moore 80)

Finlanda, calificată direct la EURO a avut meci greu cu galezii care au avut un gol anulat în minutul 4. Bale și compania au dominat clar jocul însă în partea secundă finlandezii au ratat cea mai mare ocazie posibilă, trimițând în bară de la un metru. Ocazia s-a răzbunat pentru că Țara Galilor avea să marcheze golul victoriei, spre final, prin Moore.

LIGA C

Grupa 3

Moldova – Kosovo 1-1 (Nicolaescu 19/Kololi 71)

Promovată în Liga C, Kosovo s-a întors cu un punct de la Chișinău. Ion Nicolaescu a marcat primul său gol la națională, pe o minge urmărită în fața porții dar Kosovo a egalat prin Kololi după ce a dominat partea a doua.

Slovenia – Grecia 0-0

La Lublijana, Oblak a avut mult de lucru în fața elenilor, care au ratat două mari ocazii. Partida s-a încheiat cu un scor alb.

LIGA D

Grupa 1

Insulele Feroe – Malta 3-2 (Klaemint Olsen 25, Andreas Olsen 87, Brandur Olsen 90/Degabriela 37, Agius 73)

Meci superb în Feroe gazdele reușind să întoarcă rezultatul pe final. Trei jucători diferiți dar cu același nume au marcat pentru feroezi! Cu patru minute înainte de final maltezii conducea cu 2-1 dar au sfârșit învinși.

Letonia – Andorra 0-0

Un meci anost care s-a încheiat cu un scor alb deși ceva, ceva faze de poartă au existat.

Din aceeași categorie