Ionuț Gale: ”Întregul turneu este pentru Ionuț Mânz”; Trofeul Maracanito se va desfășura în week-end, la Avram Iancu

Aconalex Oradea

Nu mai puțin de 16 echipe și-au anunțat prezența la Trofeul ”Maracanito” la minifotbal, care se va desfășura sâmbătă și duminică (18-19 decembrie) la Avram Iancu. Turneul, intrat în cadru tradițional, fiind organizat anual în preajma sărbătorilor de iarnă, nu s-a desfășurat anul trecut din cauza pandemiei. Ediția din acest an este una cu totul specială întrucât este dedicată unui tânăr fotbalist, legitimat la Victoria Avram Iancu, Ionuț Mânz.

DRAMA LUI IONUȚ MÂNZ

O dramă s-a abătut asupra vieții lui Ionuț care are nevoie, urgentă, de un transplant de rinichi. Operația va fi efectuată la începutul lunii ianuarie și impune costuri ridicate, cifrate în jurul a 30.000 de euro. ”Toate încasările acestui turneu, pe care-l organizez de mai mulți ani, vor fi îndreptate spre Ionuț Mânz. Sperăm să-l ajute în tentativa de a strânge suma necesară operației”, a spus Ionuț Gale, manager al clubului din Avram Iancu și un mare iubitor de fotbal.

TURNEU PUTERNIC

Ionuț Gale a făcut tot posibilul ca acest turneu să atragă echipe de valoare și a îndemnat spre mult fair play pentru Ionuț Mânz, jucător care de 12 ani este legitimat la Victoria Avram Iancu. ”Îmi doresc ca acest turneu să fie cel mai amical și prietenesc din seria celor organizate până acum. Nimeni nu va pleca de la turneu cu mâna goală. Vom avea arbitri de top, comentatori de top, vor fi transmisii live, dar nu vrea să dezvălui toate surprizele. Vreau să mulțumesc Primăriei și Consiliul Local pentru implicare și pentru recondiționarea bazei pe care se va juca”, a adăuga Ionuț Gale. Cele 16 echipe vor fi pentru repartizate în patru grupe de câte patru echipe, primele două clasate urmând a se califica în sferturile de finală după care se joacă eliminatoriu, culminând cu marea finală.

PRIMĂRIA AVRAM IANCU, ALĂTURI DE IONUȚ MÂNZ

Primăria Avram Iancu a pus la dispoziție terenul sintetic, dedicat minifotbalului, pe care se va desfășura turneul. ”Am fost bucuroși să venim în sprijinul acestui turneu dar mai ales a comunității. La noi fotbalul este foarte îndrăgit, după cum se știe. Terenul sintetic avea nevoie de o revizuire, de o suprafață de joc nouă cât și de refacerea gardurilor de protecție din spatele porților, astfel că, la ora startului competiției baza se va afla în condiții de joc optime. Era o investiție necesară pentru că mulți tineri din comuna noastră desfășoară activități sportive pe acest teren. Pe de altă parte îi dorim multă sănătate lui Ionuț Mânz, care trece prin momente extrem de dificile. Sperăm ca acest turneu să-i fie de folos. Îl asigurăm de întreaga noastră susținere”, a precizat primarul comunei Avram Iancu, Dan Chirla.

Așadar, sâmbătă, 18 decembrie, ”sinteticul” din Avram Iancu așteaptă echipele dar și pe iubitorii acestui superb și atractiv joc. În cele din urmă, fiecare poate dona cât în lasă inima pentru un tânăr care are mare nevoie de ajutor, Ionuț Mânz.

Din aceeași categorie