Gică Popescu fair la adresa FRF, a vorbit despre ”stadioane”, Ianis, ”Islanda”, ”Nicolas” și zgârcenia lui Dan Petrescu!

Aconalex Oradea

Prezent la Oradea cu ocazia semnării parteneriatului cu LPS Bihorul, Gică Popescu a fost interpelat pe tema ”FRF”. Fostul căpitan al Barcelonei a avut o replică ce ține de celebrul proverb ”Numai cine nu muncește nu greșește”, afirmând că ”La FRF s-a mai greșit dar s-au făcut multe lucruri bune”.

ISLANDA iar apoi… BULGARIA!

Tema barajul cu Islanda a fost abordată de ”Baciu” cu mult optimism: ”Nu concep că nu putem trece de Islanda. Refuz să cred că nu-i putem bate însă da, trebuie să fim foarte atenți. Au progresat enorm, au avut o generație excelentă iar rezultatele nu sunt întâmplătoare dar îi putem bate. Dacă ar fi să continuu, în finala pentru calificare mi-aș dori Bulgaria fie și pentru a evita tensiunile fără rost care s-ar putea crea”.

Cu toate acesta, când a venit vorba despre jocul de posesie al Generației de Aur, o voce a spus: ”Acum, în fotbalul românesc, Burleanu e cu posesia”. Moment în care Gică Popescu a reacționat: ”Nu știe ce e aia posesie”!

SC Rozsdas Service SRL

ETERNA POVESTE A STADIOANELOR PENTRU EURO

Nu a absentat din discuție tematica stadioanelor construite, de fapt reconstruite, cu ocazia EURO 2020. ”Două dintre ele vor fi gata la timp, Steaua și Arcul de Triumf. Le-am dat dead line-ul constructorilor și aceștia mi-au promis că se încadrează. Dar nici nu vreau să le facem repede, să le terminăm iar apoi să vedem că s-a greșit și să mai băgăm alte milioane de euro. Mai bine le facem din prima ca lumea decât să se greșească. Oricum nu depindea desfășurarea EURO de reconstrucția acestor stadioane. UEFA a ales stadioanele pe care se vor antrena echipele care vor juca la EURO 2020 la București. Acestea sunt trei: Mogoșoaia, Berceni și Voluntari”, a precizat Gică Popescu care a spus că altele sunt problemele cu care se confruntă România pentru EURO 2020, nicidecum terminarea stadioanelor.

NCOLAS POPESCU

”Dacă este un jucător care să semene cu mine acesta este 100% Nicolas (n.r. Popescu – fiul lui Gică Popescu). Mai țineți minte cum ieșeam cu mingea la picior în Italia 90? Exact așa face și el. Comparativ cu mine nu are același joc aerian. Parcă-i e frică să dea cu capul în minge dar reparăm asta” a spus Gică Popescu.

DESPRE IANIS HAGI

În accepțiunea lui Gică Popescu, Ianis Hagi este la fel de important și de ”sfătuit” de tandemul Hagi – Popescu precum sunt și Boboc, Ghiță sau Răzvan Marin. ”Toți întrebați de Ianis, De ce? Pentru că e fiul lui Gică Hagi? Pentru noi toți sunt la fel. Par ei sfioși și cuminți dar sunt tipul de copii care când te prin, te ard pe teren! Fiți fără grijă, Ianis va confirma. El a dat peste un campionat în forță, cum este cel belgian. În retur va rupe tot. O să vedeți!”.

DAN PETRESCU? UN ZGÂRCIT!

Gică Popescu n-a scăpat ocazia să-l tachineze pe Dan Petrescu. ”Nu vedeți, de câte ori ne întâlnim la CFR cu Viitorul ne batem. Ne scoatem ochii. Apoi suntem iar frați. Îmi amintesc că în 99 am jucat cu Galata la Londra. El era la Chelsea. A scos o eliminare la portarul nostru, la Taffarel iar apoi ne-a dat și unicul gol al meciului. După meci a venit la mine și la Hagi și ne-a invitat la masă! A fost, cred că una din cele două dăți când a plătit masa, că na, e mai zgârcit. Eu și Hagi suntem platnici buni (râde). Acuma o să dea el masa, că a făcut bani mulți la CFR. Nu știu dacă place sau nu jocul CFR-ului dar atâta timp cât are rezultate înseamnă că Dan face ceea ce trebuie. Poate că nu-i trebuie posesia. Sunt antrenori care refuză posesia. El așa era și ca jucător. Când urcam la națională era disperat. Urla după mine GICĂĂĂĂ, VINO ÎNAPOI! Păi de ce Dane, îl întrebam. Iar el îmi spunea să stăm noi în apărare și să-i dăm mingea lui Hagi că se descurcă el. Iar eu îl mai întrebam o dată: Bine Dane și noi stăm aici și ne uităm la el?! Ei bine așa este Dan Petrescu și ca antrenor. Să ne apărăm, să nu luăm gol că tot o să dăm și uite că-i iese”.

Din aceeași categorie