Editorialistul nostru Vali Savadosi scrie despre Didi Prodan: Unde ești….”Tătucă”

Împreună cu El și Belo eram simpatizați, apreciați și acceptați în FRF (atunci, instituție fundamentală) din acele vremuri. Între timp, El s-a dus, Belo se complace într-o mediocritate confortabilă, FRF – ul (acum, modest și absent) nepăsător și fără rezonanță.

Ar fi împlinit 49 de ani, dintre care, aproape 5 ani, fără, El!

  • Mult și greu, din cauza întâmplărilor și evenimentelor care se succed în ritm haotic în viața noastră.
  • Puțin și repede, cu trecerea timpului nemilos – ireversibil care rostogolește fapte și griji în prezentul și viitorul existențial.

Imprevizibil, ironic, serios, spiritual, El va rămâne întotdeauna în galeria Veritabililor. Ignora răutățile desprinse din slăbiciunile și „beteșugurile” majorității fotbaliștilor, separând.. cu lovituri hotărâte și adânci, pe cei dedați la subversivități și obscurantism, lăsându-i să agonizeze în disperare și…. Urâțenie. Nu-l afectau persiflările, catalogându-le invidii și complexe de inferioritate, nu rămânea niciodată dator, având o răbdare de Sisif, răzbunarea Lui, fiind, directă, clară, scurtă, învăluind-o, derutant, în sinceritate, bărbăție și o candoare…. provincială.

Se hrănea, lacom, cu…. Viață, cosmetizând în autoironie, întâmplările și faptele trăite, precum Ion Creangă sau Ionel Teodoreanu ( va rămâne, poetul, povestitorul, animatorul generației ’94), deși privațiunile și educația sumară (pe care și-a completat-o, ulterior, cu erudiție, ca un adevărat autodidact) din copilărie aveau să-i marcheze, scurta existența.
Tăvălugul ignoranței, egoismului, invidiei, ucide constant modele-repere, iar El a fost prea devreme uitat.

Îmi (ne) e dor, îmi (ne) lipsește El!
Dumnezeu să te ierte, Dumnezeu să te odihnească… Didi Prodan!

VALI SAVADOSI sursa: https://newsbucuresti.ro/

Din aceeași categorie