Din ciclul: ”Nu mor câinii când vor alții”! Dinamo este salvată de la retrogradare prin adoptarea sistemului cu 16 echipe

Gazon sintetic

În fine s-a luat decizia! Federația Română de Fotbal a luat hotărârea ca, din sezonul viitor, Liga 1 să numere 16 echipe! În consecință Dinamo București s-a salvat de la retrogradare. În schimb Chindia Târgoviște mai are emoții pentru că va disputa „barajul” pentru singurul loc vacant, contra lui CS Mioveni iar echipa din liga secundă nu va mai fi finanțată de autoritățile locale dacă nu promovează în Liga I!

Dinamo a terminat campionatul pe penultimul loc din Liga 1, cu 25 de puncte obținute dar și cu cinci jocuri restante.

Noul sistem competițional din Liga 1 va duce numărul echipelor din Liga 1 la 16. Asta înseamnă că în play-out se vor afla zece echipe, iar acesta va avea o singură serie în care meciurile se vor juca în manșă unică. Partidele din play-off se vor disputa la fel ca până acum, în două manșe tur-retur.

Conform noului sistem, ultimele două echipe – locurile 15-16 – vor retrograda direct, iar locurile 13-14 din Liga 1 vor juca baraj cu locurile 3-4 din Liga 2.

Patiseria Rustic Salonta

Două meciuri din play-off-ul Ligii 1 pe care Astra ar fi trebuit să le joace contra Craiovei și FCSB-ului nu s-au mai disputat din cauza focarului de coronavirus apărut la formația giurgiuveană. Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunațat că meciurile restante din play-off nu se vor mai juca.

sursa foto: digisport.ro

Din aceeași categorie