Cum alegi candelabrul perfect pentru locuința ta?

Candelabrele sunt piesele de iluminat decorativ interior care pot transforma un spațiu într-un loc de poveste. Acestea reprezintă o bună modalitate de a adăuga eleganță și chiar lux unei încăperi, iar datorită varietății de modele și detalii uimitoare, creează un impact vizual îndrăzneț. Dintre avantajele utilizării unui candelabru sau a unei lustre se distinge, de departe, aspectul vizual fascinant. Candelabrele pot fi tușa finală ideală pentru o cameră, însă, alese greșit, pot încărca spațiul, oferind un efect diametral opus celui dorit.

Datorită diversității de opțiuni existente, decizia de alegere a modelului potrivit de candelabru poate fi grea. Pentru a alege candelabrul perfect pentru locuința ta, ți-am pregătit câteva sfaturi de care să ții cont.

  1. Gândește-te la locul în care poziționezi candelabrul

Îl vrei pentru living, dormitor sau pentru o sală mai mare? Cel mai important aspect când alegi un candelabru este alegerea camerei și a zonei în care va fi poziționat deoarece funcția acelui spațiu te va ajuta să determini tipul și modelul candelabrului de care ai nevoie.

De exemplu, pentru living poți alege un corp de iluminat decorativ, elegant și cu design atractiv. Iluminatul acestui spațiu poate fi gândit din două puncte de vedere, tehnic și ambiental, astfel încât să ai posibilitatea de a crea ambianțe diferite, în funcție de activitatea desfășurată. Pentru un plus de rafinament, poți opta pentru un model cu efect de cristal și cu multiple dulii pentru a spori gradul de luminozitate.

La pol opus, pentru bucătărie sau hol este indicat să alegi un model mai simplificat care îți oferă o senzația unui spațiu aerisit și funcțional. De asemenea, în dormitor ai posibilitatea de a opta pentru un corp de iluminat cu un design simplu, ce îți oferă o lumină mai calmă, ideală pentru a intra în starea de relaxare necesară la finalul zilei.

  1. Ține cont de dimensiunile încăperii

Alegerea candelabrului ideal pentru casa ta depinde în totalitate de dimensiunea camerei în care acesta va fi poziționat. Pe lângă rolul de corp de iluminat, candelabrul reprezintă și o piesă de decor ce va atrage instant privirea unui persoane în momentul în care pășește în cameră. Și pentru a nu atrage atenția într-un mod negativ, acesta trebuie să fie proporțional cu camera. Dacă alegi un model prea mare, candelabrul va da senzația unui spațiu prea încărcat și va copleși vizual prin dimensiunea sa, iar dacă este prea mic va părea pierdut și ineficient. Pentru tavanele înalte puteți alege candelabre suspendate, în schimb ce pentru tavanele joase este indicat să alegeți un model la nivelul tavanului, care nu va ocupa prea mult spațiu.

  1. Alege designul în funcție de amenajarea întregii case

Dacă îți dorești un aspect vizual unitar, candelabrul ar trebui să vină în completarea stilului în care camera va fi mobilată și decorată. Deși, cu puțină îndrăzneală, unele stiluri pot fi combinate pentru a rezulta un aspect nonconformist și fresh, nu toate mixurile de stil sunt reușite. Este posibil ca un design mai aristocrat al unui candelabru să nu se potrivească într-o încăpere cu detalii moderne, la fel cum nici un candelabru sofisticat nu își va găsi locul cu ușurință într-un spațiu de inspirație tradițională.

Chiar dacă îți dorești un model extravagant sau unul inspirat de designurile minimaliste, diversitatea de modele existente pe piață îți va permite cu siguranță să găsești candelabrul potrivit pentru tine. Pe site-ul Dinamic Electric găsești o diversitate de candelabre/lustre, potrivite fiecărui stil și poți face alegerea dorită în funcție de elementele care contează pentru tine.

  1. Pune accent pe culori și finisaje

Pentru că fiecare spațiu necesită elemente de iluminat diferite, poți alege candelabrul în funcție de culoare, putere, temperatura culorii sau numărul de becuri. Materialele din care sunt realizate și finisajele au un rol important în crearea unității vizuale pe care o dorești. Ce se potrivește în casa ta? Culori vibrante și strălucitoare sau poate culori neutre, cu aspect natural. Fiecare culoare și fiecare detaliu din designul candelabrului contribuie în mod direct la impactul vizual al camerei. Un detaliu de care poți ține cont în momentul alegerii este să potrivești finisajele cu alte accente care se află în cameră, cum ar fi accesoriile sau elementele de decor.

Efectele vizuale deosebite din cadrul spațiilor rezidențiale sau chiar comerciale pot fi create cu ușurință cu ajutorul unor candelabre/lustre bine alese. Aceste corpuri decorative de iluminat îți oferă posibilitatea de a da încăperii un touch fin de eleganță și rafinament, transformând-o atât vizual, cât și din punct de vedere al atmosferei. Alege candelabrul dorit și fă din casa ta un loc de poveste.

Din aceeași categorie