CSU Oradea a început truneul semifinal cu o victorie dar azi are ”întâlnire” cu Poli și cu Diana Balintoni

Trimite CRED prin SMS la 8844

Turenul semifinal al Diviziei A2 (vest) a debutat vineri, 1 aprilie, la Sala Universitatea din Oradea fiind prezebnte primele patru echipe la finele sezonului regulat: Poli Timișoara, CSU Oradea, CSM Tuimișoara și CSM Sighet. Turneul se dispută în sistemul fiecare cu feicare iar primel două clasate obțin calificarea la turneul final de promovare alături de primele două clasate în turneul semifinal A2 seria de est. Turneul semifinal de la Oradea a debutat cu succesul așteptat al lui Poli în fața concitadinei CSM (25-16, 25-17, 25-17).

În cea de-a doua partidă a rpimei etape, CSU Oradea a dispus cu 3-0 de CSM Sighet. Orădencele n-au avut niciun fel de problemă în primele două seturi când au închis secvențele cu scor identic: 25-9. Oradea a mizat pe Alexandra Breban, Roxana Nistor, Snca Pașca, Cătălina Bosuioc, Iuliana Fîcă (căpitan) și Mădălina Pura plus cei doi libero: Alexandra Bicfalvi și Ioana Sanislav.

În setul 3 Mariana Szabo Alexi a început cu o formulă complet nouă în care s-au regăsit: Andreea Ioniță, Roxana Haidu, Giulia Blaj, Nicola Lăscuț (excelentă pe final de set secund) iar de aici a survenit un oarecare echilibrul. Dar e de prezicat că debutul setului trei a găsit în teren o echipă orădeană format exclusiv din studente la Universitatea din Oradea! La jumătatea setului era egal: 13-13 după care, pe serviciul lui Nicola Lăscuț, Oradea s-a desprins decisiv încheind setul la 18. Așadar succes incontestabil al studentelor orădene: 3-0 (-9, -9, -18).

Azi, în etapa a doua au loc partidele:

16:00 CSM Timișoara – CSM Sighet

18:00 CSU Oradea – Poli Timișoara

Așadar derbyul dintre CSU Oradea și Poli Timișoara are loc în această după amiază de sâmbătă, 2 aprilie. La Poli excelează fosta ridicătoare a ecipei naționale a României, Diana Balintoni, o jucătoare de top mondial care, pe final de carieră, a ales să se întoarcă acasă, în Banat.

Turneul se va încheia duminică atunci când sunt programate partidele:

10:00 CSM Sighet – Poli Timișoara

12:00 CSU Oradea – CSM Timișoara

Din aceeași categorie