Ziua FINALEI! CSM DIGI – Ferencvaros Budapesta; A patra finală europeană pentru o echipă de polo din România. Biletele s-au epuizat. Galeria lui ”Frady” vine la meci cu 75 de suporteri

Giorgio Mare Oradea

CSM DIGI Oradea susține în această seară, de la ora 19:00 prima manșă a finale EuroCup la polo, în compania celebrei grupări Ferencvaros Budapesta. Biletele s-au epuizat deși organizatorii au mărit capacitatea prin montarea unor tribune suplimentare în spatele celor două porți. Interesul este imens. Poate, pe hârtie, FTC este favorită dar Kadar Kalman (fost jucător al lui Ferencvaors, la fel ca Dunca, Ramiro Georgescu și Gojko Pjetolovici) e decis: ”E o finală. Nu există favorită. Se poate întâmpla orice!”.

Aceasta este a patra finală susținută de o echipă din România într-o cupă europeană și a doua pentru o echipă din Oradea. Până acum niciuna nu a reușit să se impună.

1968 – Finala Cupei Campionilor

Dinamo – Mladost Zagreb 2-4 și 4-4

SC Rozsdas Service SRL

1981 – Finala Cupei Cupelor

Crișul Oradea – POSK Split 12-14

1986 – Finala Cupei Cupelor

Dinamo – Vasas 11-11 și 10-10

*Ferencvaros va avea la Oradea un grup de 75 de suporteri și vreo 20 de jurnaliști

*Frady are o echipă aproape în totalitate formată din campioni olimpici și mondiali. Este o combinată Ungaria -Serbia, adică forțele poloului mondial din acest moment.

*De la Orădeni va absenta Andrei Prioteasa, accidentat, dar și-a revenit centrul Mihnea Gheorghe.

*Orădenii au avut o primă specială, din partea clubului, pentru calificarea în finală. Acum această primă a fot suplimentată pentru câștigarea trofeului. ”Nu jucăm pentru bani, ci pentru glorie. Când e o finală europeană nu te mai interesează banii ci torfeul. Iar eu și colegii mei vrem să-l câștigăm” – Nikola Raden (CSM DIGI).

*În sferturi Oradea a trecut de Canotieri Napoli iar în semifinale de SM Verona. Frady a eliminat și ea, echipe de calibru: pe Primorje Rijeka (Croația) în sferturi și Jadran Herceg Novi (Muntenegru), în semifinale.

*În urmă cu ceva timp cele două echipe au susținut ANTRENAMENTE COMUNE! De atunci loturile s-au schimbat.

*Accesul în incinta bazinului olimpic Ioan Alexandrescu pentru meciul de miercuri (22.03) se va face cu 60 minute înaintea primului angajament. Așadar, cu începere de la ora 18:00. Aducem la cunoștință faptul că nu va fi permis accesul în incinta bazinului cu flacoane, sticle, obiecte contondente, arme de foc și arme albe. Totodată este interzis accesul în stare de ebrietate și nu va fi tolerat comportamentul necivilizat. Mulțumim tuturor pentru sprijin în desfășurarea evenimentului în cele mai sigure și civilizate condiții. – spun organizatorii.

Din aceeași categorie