Zeno, ”Hagi” al nostru, la borna 42!

Work Clean

Zeno Bundea, fostul internațional a ajuns la vârsta de 42 de ani. Născut (învingător) pe 4 octombrie 1977, a debutat în ”fotbalul mare” la vârsta de 16 ani, pe când juca la FC Bihor. Făcea parte din legendara grupă a regretatului și marelui profesor Alexandru Muta, alături de Erik Lincar, Cosmin Bărcăuan, Cristian Lupuț, Virgil Bocșan sau Darius Pantea, cu toții ajungând să evolueze în prima ligă, în loturile naționale iar trei dintre ei chiar în echipa națională. Ei bine, în 1993, Zeno a debutat în Liga 2, într-un meci cu CSM Reșița, scor 2-0, unul dintre goluri fiind opera regretatului Ioska Erdei.

La 18 ani a plecat în Giulești și au urmat patru sezoane la Rapid București, perioadă în care a marcat 10 goluri și a câștigat un titlu, atât de așteptat de suporterii Rapidulețului.

Alături de Sabău cu titlul în Giulești

Avea să revină la Rapid după un sezon în Budesliga la Kickers Offenbah iar apoi a trecut e la Manheim, Zenit Sankt Petersburg pentru a ajunge la al doilea punte reper important al carierei, Universitatea Craiova. Acolo, în partidele în care a absentat Corneliu Papură a preluat și banderila de căpitan iar în 2005 conlucra superb cu un alt orădean, Csaba Borbely, la golul cu care U Craiova a câștigat la Oradea, cu FC Bihor în Liga 1.

În tricoul Universității Craiova (unice pe atunci)

Perioada de la Craiova a fost încununată și de partida cu Bosnia în meciul câștigat cu 3-1, în preliminariile pentru EURO 2008 la care România lui Victor Pițurcă avea să se califice.

Fără frică, pune osul!

Au urmat Progresul, Maccabi Netanya, U Cluj,

Și perioada de la ”U”

revenirea la FC Bihor, un sezon la ACU Arad și din nou la Oradea, dar la Luceafărul. Aici a întors, de unul singur, un derby local: FC Bihor – Luceafărul când, la 2-0 pentru Bihorul, a reușit o dublă de senzație și scorul a fost egal: 2-2. După titlul național și-a tras în palmares și titlul Bihorului într-un dream team la Hidișel pentru a trece pe la Sântandrei și pe la Universitatea Oradea, unde este încă om de bază.

În Liga I Zeno a adunat 253 de meciuri cu 25 de goluri în liga 2 Zeno a strâns 97 de meciuri cu 18 goluri marcate (patru la vârsta de 17 ani).

Zeno, un fin artist, a fost medaliat cu bronz la Campionatul Național de Minifotbal cu AEK Oradea, antrenează Slovan Valea Cerului, joacă la FC Universitatea Oradea, este profesor de educație fizică și sport și are propriul club de copii: Zenit Oradea unde-l antrenează și pe fiul său, Ayan, parcă mai suplu și mai tehnic decât Zeno!

Redacția bihorpenet.ro îi urează lui ZENO BUNDEA un sincer LA MULȚI ANI, fie și pentru faptul că cei din redacție, au sânge alb-vișiniu rapidist (:::

PS Zeno nu putea fi decât rapidist, născut fiind, în aceeași zi cu Florian MOȚU Pittiș…

SURSELE FOTO:

premium.gsp.ro; prosport.ro; micapi.ro, gds.ro, 1923.ro

Din aceeași categorie