Vrei să fii pompier? Sute de locuri sunt oferite la facultatea de pompieri și la școala de subofițeri din Prahova

Work Clean

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din țară au început recrutările pentru concursurile de admitere – sesiunile 2019 şi ianuarie 2020 – la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru arma „Pompieri” şi la  instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale care şcolarizează personal pentru nevoile Ministerului de Interne. Sunt disponibile 50 de locuri la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” și 300 la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri din judeţul Prahova.

Pentru sesiunea din acest an, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti sunt disponibile :

  • în cadrul Facultății de Pompieri: 50 de locuri pentru ofițeri, din care 34 I.G.S.U., (1 loc pentru rromi); 1 loc – Serviciul de Informații Externe (S.I.E.), 10 pentru candidați palestinieni şi 5 locuri pentru candidați din Republica Moldova;
  • în cadrul Facultății de Științe Juridice și Administrative – Specializarea „Drept” – 2 locuri;

La Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti, judeţul Prahova – sesiunea 2020 – sunt scoase la concurs 300 de locuri, din care:

Subofiţer de pompieri şi protecţie civilă – 262 locuri I.G.S.U.(2 locuri pentru rromi); 5 locuri Inspectoratul General de Aviație; 4 locuri Inspectoratul General al Poliției Române (I.G.P.R.); 1 loc Comenduirea Garnizoanei (C.G).; 1 loc Direcția Generală Logistică (D.G.L.); 2 locuri S.I.E.;

Maistru militar auto – 11 locuri I.G.P.R.; 4 locuri Inspectoratul General pentru Imigrari (I.G.I.), 1 loc D.G.L., 4 locuri Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (I.G.J.R.); 5 locuri S.I.E.

În plus, sunt disponibile 516 locuri la diferite facultăți și specializări din cadrul altor instituţii de învăţământ care şcolarizează personal pentru nevoile Ministerului de Interne. Este vorba despre Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Academia Forţelor Terestre, Academia Tehnică Militară, Institutul Medico-Militar, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Academia Națională de Informații, Şcoala de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene și  Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale.

Ca și element de noutate, pentru toate locurile scoase la concurs vor fi recrutaţi atât bărbaţi, cât și femei, se arat într-un comunicat al la Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă (ISU) ”Crișana”.

Cererile de înscriere la concursurile de admitere se depun la sediul ISU ”Crișana” din Oradea, str. Avram Iancu, nr. 9, în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele  9:00 -12:00, astfel:

  • până pe 24 mai 2019, pentru instituţiile de învăţământ superior MAI/MapN şi şcolile postliceale ale MApN.
  • între 15 octombrie și 15 noiembrie 2019, pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, pentru concursul de admitere organizat în ianuarie 2020.

Informaţii suplimentare privind calendarul activităţilor de recrutare sunt publicate pe site-ul unităţii, www.isubh.ro – secțiunea Carieră, sau pot fi obținute la sediul ISU ”Crișana” –  telefoane 0259/411.212 și 0259/411.213, interioare 27107 și 27136.

Informaţii despre graficul admiterii, datele de prezentare, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia vor putea fi accesate pe site-urile academiadepolitie.ro; scoaladepompieri.ro; armyacademy.ro; mta.ro și igsu.ro.

Din aceeași categorie