VOLEI: LPS Bihorul și CSS Ștei vor reprezenta Bihorul la turneul semifinal al CN rezervat ”speranțelor”

Trimite CRED prin SMS la 8844

Colegiului Național ” Onisifor Ghibu” din Oradea a fost gazda turneului cu numărul 4, ultimul din seria K a Campionatului National de volei ”speranțe” (fete născute după 1 ianuarie 2006). După primele  turnee ierarhia în grupa era: LPS Bihorul, ERA Sport și Supervolei, toate din Oradea și Viitorul din Borș, Primele trei echipe aveau fiecare șanse de calificare la turneul semifinal.

Prima reuniune s-a deschis cu meciul dintre ocupantele pozițiilor 2 și 3 câștig de cauza având gazdele de la Erasport cu 3-2 după un meci frumos cu multe răsturnări de scor. A urmat disputa dintre LPS si Bors meci încheiat cu un 3-0 scurt la lider.Reuniunea de după masă a debutat cu meciul Erasport – Borș 3-0 și a continuat cu disputa dintre LPS si Supervolei. Primul set este echilibrat, dar LPS ajunge la 23-20, când în rol intră serviciul necruțător al lui Necula ,care reușește să întoarcă scorul și să aducă Supervolei în avantaj: 1-0 la seturi. În setul secund LPS-istele acuza din plin șocul, nu se regăsesc și pierd clar: 11-25. Elevele lui Marius Dragan sunt pe val și conduc ostilitățile și ajung la un punct de meci 24-20 când intervine în „scenă” Catinca Bogdan care face din serviciu, punctele necesare relansării pentru LPS: 26-24 si 1-2 la seturi! Setul 4 este al liderului care se impune la 18, egalând situația la seturi și asigurându-și totodată calificarea la turneul semifinal! Setul decisiv este doar pentru statistică si se încheie cu victoria Supervolei: 3-2.

În ultima etapă, avea să se decidă câștigătoarea grupei dar și titlul de orgoliu pentru supremația Oradiei. Cu liniștea dată de calificarea care le atârna în buzunare  fetele de la LPS deschid mai bine dar amfitrioanele ajung să egaleze la 17 și să conducă cu 23-20, Apoi LPS egalează la 23,s e face 24-23 pentru Era, dar tot pe serviciul lui Bogdan LPS închide setul la 26-24!

Setul 2 este fără istoric,25-15 pentru LPS care duce scorul la 2-0 pe seturi însă se relaxează prematur iar egalează situația pe seturi,2-2!

Setul decisiv este de infarct, Se schimbă terenurile la 8-5 la LPS, Ggazdele egalează la 8, Căpitanul gazdelor E.Chereches duce scorul la 13-12. LPS revine pentru a închide meciul pe serviciul devastator al lui  Viki Florea,  Astfel, LPS câștigă derbyul și termină în postura de lider o grupă de un echilibru si un dramatism ieșit din comun. Ultimul meci a consfințit victoria logică a Supervolei 3-0 cu Borș.

Clasament final:

1.LPS BIHORUL     25 p                30:17

2.ERASPORT         25p                 29;17

3.SUPERVOLEI     22 p                 27:17

4.BORS                   0p                     1:36

Lotul campioanelor a fost alcătuit din: Alexia Racolta (căpitanul echipei), Maria Pruncuț, Melinda Biro, Catinca Bogdan, Larisa Deac, Victoria Florea, Giulia Cmeciu, Bianca Florea și Denisa Zembrea.

Turneul semifinal se va disputa în perioada 21-22 martie, localitatea urmând a fi stabilită pe 10 martie. La turneul semifinal s-a calificat și CSS Ștei.

Din aceeași categorie