VIDEO. Trei furtuni în patru zile, în Beiuș. Mai multe străzi au fost inundate, intrarea în oraș dinspre Oradea – sub ape

Giorgio Mare Oradea

Municipiul Beiuș a devenit, în ultimele zile, un adevărat pol al precipitațiilor. Dacă în luna mai a plouat cât în întregul an 2000, în ultimele zile peste oraș s-au abătut ploi în aversă și vânt puternic. De duminică până azi au fost trei furtuni, care au inundat străzi și curți și au rupt copaci din Beiuș și din zona învecinată.

”E deja a treia inundație pe „bune” de duminică seara încoace. Prima a fost duminică seara târziu. Ultima azi, 20.05.2019, la ora 18:00. Aceeași urgie de zile întregi”, spune Kovács Zoltán, un localnic din Beiuș.

Chiar dacă fenomenele meteo nu au avut forța furtunii extrem de violente din septembrie 2017, oamenii din zonă spun că nu au avut parte de ani buni de atâta ploaie ca în această perioadă.

Baza sportiva Tineretului

Localnicii au avut parte de trei furtuni în decurs de patru zile. Ploile abundente și vântul au inundat mai multe străzi și gospodări în Beiuș, dar și în Delani, sat care aparține de oraș din punct de vedere administrativ.

Dacă miercuri, drumul dintre cele două așezări a fost blocat, până la intervenția pompierilor, de doi arbori căzuți pe șosea, azi canalizarea de pe mai multe străzi nu a făcut față puhoiului de apă.

În unele zone gurile de canal s-au transformat în adevărate fântâni arteziene. Din acest motiv, Drumul Național 76, la intrarea în Beiuș dinspre Oradea, a fost acoperit de apă.

Și intrarea dinspre Stâna de Vale a fost inundată, iar un copac din zona centrală a Beiușului s-a prăbușit peste un autoturism.

Imagini: Kovács Zoltán

Din aceeași categorie