VIDEO. ”Insula” de flacoane de pe râul Arieș. Imagini dezolante surprinse de un jurnalist bihorean

Work Clean

O cantitate uriașă de PET-uri și diferite gunoaie acoperă în aceste zile o porțiune extinsă din râul Arieș. Imaginile au fost surprinse de jurnalistul bihorean Horia Dumitraș în apropierea barajului de la Câmpeni, în județul Alba.

În imagini se observă cum flacoanele și deșeurile acoperă întreaga suprafață a râului, de la un mal la celălalt, pe o lungime considerabilă.

Publicată de Dumitras Horia Claudiu pe Marţi, 18 iunie 2019

”E o mare de PET-uri și mizerii care s-a adunat pe Arieș. Tot ce vedeți cu alb, pe tot Arieșul, în zona asta, este dintr-o parte în alta, din mal în mal, PET-uri și mizerii. Mizerii, mizerii și PET-uri. Aici, în zona asta este dezastru. Este strigător la cer! Este rana produsă de oameni pe Arieș”, susține Horia Dumitraș.

Problema gunoaielor care sufocă albiile râurilor este una generală în România. În puține cazuri s-au căutat și găsit soluții pentru a stopa fenomenul. În Bihor, Consiliul Judeţean a anunțat că va monta camere de supraveghere în Defileul Crișului Repede, iar cei prinși că aruncă deșeuri în natură vor fi sancționați de Poliție.

Baza sportiva Tineretului

Din aceeași categorie