VIDEO: Jucătorii lui AEK Oradea, Florin Lazăr și Andrei Șumălan, vor juca la ”mondialul” de minifotbal!

Ciao restaurant - pizzerie

AEK Oradea a cucerit Supercupa Bihorului la minifotbal dar mai are un motiv de bucurie. Doi dintre jucători săi, veteranul Florin Lazăr și tânărul Andrei Șumălan, au fost convocați pentru Campionatul Mondial de Minifotbal programat în perioada 12-20 octombrie în Grecia, pe Insula Creta, la Rethymno.

La mondialul din Creta vor lua startul 40 de echipe, România fiind repartizată într-o grupă cu Slovenia, Germania şi Pakistan. În urmă cu șase ani, tot în octombrie și tot în Creta, România cucerea titlul european!

Florin Lazăr a strâns peste 150 de meciuri la nivelul Ligii I, la Dinamo, FC Bihor, Gaz Metan Mediaș (cu care a evoluat cu succes și în Europa League). La 39 de ani, Florin Lazăr a abandonat, de curând, activitatea în fotbalul clasic dar nu a renunțat la cariera din minifotbal și iată-l, pe merit, în echipa reprezentativă.

Andrei Șumălan, fostul jucător al celor de la CS Oșorhei în Liga 3, are experiență la nivelul echipei naționale. Este medaloiat cu bronz cu naționala de tineret la europeanul de la Bratislava, din urmp cu trei ani și a mai fost în vizorul naționalei mari.

Baza sportiva Tineretului

„Ne bucurăm că după ce anul trecut i-am avut pe Andrei Ferik şi Răzvan Birta la naţionala de tineret, acum au fost convocaţi Florin Lazăr şi Andrei Şumălan la seniori. Încă o dovadă cu minifotbalul bihorean este apreciat şi o mândrie că campionatele pe care le organizăm furnizează jucători pentru loturile naţionale”, ne-a declarat Spiridon Baltsavias, organizatorul campionatelor din Oradea, care va face parte din delegaţia tricoloră în Grecia.

Din aceeași categorie