Imagini ale incendiului de la depozitul de deșeuri reciclabile de la Nojorid

Giorgio Mare Oradea

Imagini impresionante ale violentului incendiu care a cuprins, luni, depozitul de deșeuri reciclabile de la Nojorid, lângă Oradea, au fost surprinse, cu ajutorul dronei, de fotograful Christian Filipescu. De la înălțime se observă lupta pompierilor cu focul și uriașul nor de fum care a acoperit zona.

Focul a afectat partea opusă șoselei, spre câmp, a depozitului aflat lângă DN79 Oradea-Arad, în Nojorid. Flăcările au cuprins saci cu deșeuri reciclabile adunați pe o suprafață de 1200 de metri pătrați din depozitul care ocupă, în total, 20.000 de metri pătrați.

Peste 60 de pompieri au fost trimiși la locul incendiului, unde au acționat cu zece autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un echipaj de cercetare chimică CBRN și o autospecială de intervenție la înălțime. Acțiunea de stingere a focului a durat mai bine de două ore și a fost condusă de șeful ISU ”Crișana”, colonelul Sorin Mihai Caba.

O comisie va stabili cum a izbucnit incendiul, iar autoritățile de mediu urmează să afle gradul de poluare al zonei în care s-a înălțat norul de fum vizibil de la zeci de kilometri depărtare.

Baza sportiva Tineretului

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în acest incendiu.

Din aceeași categorie