VIDEO. Cum „joacă” pe ritmuri de higheghe, la ”Pășune Fest”, un diplomat al Ambasadei Japoniei în România

Ciao restaurant - pizzerie

Imagini mai puțin obișnuite au fost surprinse înainte de debutul evenimentului ”Pe Pășune Fest”, de la Roșia, din județul Bihor. Un diplomat al Ambasadei Japoniei în România s-a lăsat cucerit de ritmurile vioarei cu goarnă – tradiționala higheghe din Bihor – și a dansat alături de câțiva copii din zonă.

Potrivit un martori, diplomatul asiatic se afla la Roșia pentru a filma tradițiile populare din zonă. De altfel, acesta cunoaște bine limba română și este pasionat de muzica din Bihor.

În timp ce un grup de copii prezintă un dans popular, diplomatul intră în ritmul dictat de muzicanți și începe să danseze.

La Roșia se desfășoară sâmbătă, de la ora 10 la ora 23, prima ediție a manifestării ”Pe Pășune Fest”. În locul numit „Între râuri”, la intrarea în Roşia dinspre Beiuş, vor fi ateliere meșteșugărești, de artizanat și muzică. Cei care vin în zonă vor putea face cicloturism, speoturism, rafting ori via ferrata.

Nu lipsesc obiceiurile tradiționale, nunta și claca la Roşia ori piese de teatru țărănesc. Va fi deschisă și o ”Curte de Ospăț”, unde pot fi gustate sarmale, plăcinte ori înghețate.

Invitați ai organizatorilor sunt Vlad Vancea, Dafina Naiad, Iarba Fiarelor, trupa Corbu și Frații Jdieri.

Imaginile au fost suprinse de Răzvan Mincic

Din aceeași categorie