VIDEO. Campionul greilor WBC, Junior Makabu: ”Vreau să mă stabilesc la Oradea”

Ciao restaurant - pizzerie

Ilunga ”Junior” Makabu (31 de ani) este noul deținător al centurii WBC Silver, la categoria grea, după o senzațională victorie reputată acasă la super-vedeta rușilor, Dmytri ”The Hammer” Kudryasov, într-un meci disputat la Ekaterinenburg. Partida s-a încheiat cu 15 secunde înainte de finalul rundei a 5-a când arbitrul a pus capăt luptei, Kudryashov fiind în imposibilitatea de a se mai apăra.

Junor Makabu, care s-a pregătit trei luni la Sala Gym Mar Strong din cartierul Ioșia, a apăru azi în fața presei orădene declarând: ”Am avut toate condițiile aici, la sala lui Marin. 100% am găsi tot ceea ce mi-a trebuit pentru a mă pregăti pentru meciul cu Kudryashov. Mi-a plăcut Oradea din primul moment și mă simt excelent aici. Vreau chiar să mă stabilesc aici. Orașul este superb, oamenii buni, băieții sunt de gașcă și toată lumea m-a primit de parcă aș fi fost de-o viață aici”. Junior provine dintr-o familie cu 10 copii el fiind fratele mai mic. Are un palmares excepțional, care numără, de-acum, 47 de victorii dintre care 46 prin KO! A și pierdut patru partide, însă toate la puncte.

Makabu a ajuns la Oradea după o discuție cu deținătorul centurii WBC orădeanul Alex Jur. Cei doi, Makabu și Jur s-au cunoscut în Belgia, în 2014, dar ideea de a veni la Oradea a căpătat contur după gala de la Kinsasha, unde atât Junior cât și Alex au câștigat partidele disputate. Cum cei doi au același manager, pe tunisianul Tarik Saaid, a venit și ideea ca și Junior să se pregătească la Gym Mar Strong, ceea ce s-a și întâmplat.

Victoria în fața lui Kudryashov a fost prilejul în care Ion Marin a deschis sticla de șampanie pentru victoria lui Makabu. Sportivul din Republica Democrată Congo va lupta pentru WBC gold, fiind challangerul numărul 1, pentru o centură rămasă vacantă după ce deținătorul ei Olexander Usih s-a accidentat și n-o va putea apăra deși a reunit toate cele patru centurile greilor : WBO, WBC, WBA și IBF.

Baza sportiva Tineretului

Pentru Junior meciul din Rusia n-a fost tocmai ușor. Kudryashov a avut un început simetric cu cel din meciul câștigat în fața lui Alexandru Jur, însă Makabu a rămas în picioare. ”Am simțit că nu pot să cad. Aveam multă forță în picioare, căpătată pe dealurile de la Betfia, pe unde am alergat în ultimele trei luni”, a spus Junior.

”Oradea este un oraș superb, oameni, buni, liniștiți, cumsecade. La sală am toate condițiile. Mă gândesc să-mi cumpăr o casă aici”, a pus proaspătul campion.

Alex Jur a pierdut lupta de la Ekaterinburg, în fața lui Alexey Papin, acesta din urmă câștigând al 11-lea meci prin KO din tot atâtea meciuri.

Din aceeași categorie