VIDEO. Bravo Sânmartin! Bravo FRF. Cupa Satelor, o competiție superbă. Bihorenii aduc acasă ”bronzul”.

Giorgio Mare Oradea

La Cumpăna s-a încheiat azi, duminică, 12 mai, turneul final al Cupe Satelor, competiție organizată de FRF pentru echipele U 13. Cele mai bune opt echipe din țară au fost prezente în Constanța. Victoria a revenit echipe din județul Iași, Ruginoasa care a avut victorii pe linie, mai puțin în semifinale, unde a făcut egal cu echipa din Sânmartin dar locul în finală s-a decis la lovituri de departajare unde moldovenii au avut câștig de cauză. De fapt finala s-a jucat în… semifinale. O competiție frumoasă, pe o bază superbă. jos pălăria pentru FRF pentru această competiției (n.a – despre celelalte mai vorbim). Echipa din Sânmartin a obținut medaliile de bronz dar copiii alături de primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza, de antrenorii care s-au ocupat de pregătirea copiilor: Eugen Ilisoi, Daniel Lupașcu și Petre Ardelean au obținut o experiență VIP la meciul naționalei mari, cu Spania din toamna acestui an. De pregătirea copillor s-au mai ocupat și doi tehnicieni de la LPS Bihorul: Lucian Stance și Gheorghe Ghiț.

Evoluție de excepție a copiilor din Sânmartin la Turneul Final al Cupei Satelor. Bihorenii au debutat cu un succes, 2-0 cu gorjenii de la Turburea, prin golurile marcate de Narcis Dărăban și Daniel Haica. Cel de-al doilea joc a fost decis de un gol marcat de Sânmartin în ultima secundă! Bihorenii au câștigat cu 2-1 goluri reușite de frații Mihai și Luca Hadadea, în fața echipei brașovene din Feldioara. În ultimul meci din grupă a fost rândul bihorenilor să primească gol în ultima secundă de la Rudeni dar Sânmartinul se califica în semifinale de pe locul secund.

SEMIFINALE – Sânmartinul pierde la penaltyuri

În prima semifinală, gazda competiției, Cumpăna, a învins-o cu 2-0 pe Rudeni, din Ilfov, succes datorat evoluției de excepție a lui Daniel Cristescu care a reușit o „dublă”! A doua semifinală a fost extrem de strânsă. Sânmartin putea produce surpriza, eliminând cea mai bună echipă din turneu până la acea oră (3 victorii, golaveraj 10-0). Dar bihorenii au lovit bara la cea mai mare ocazie a lor. Jocul dominat apoi de ieșeni, dar încheiat fără gol, a fost decis la loviturile de departajare. Erou a fost portarul Cătălin Axinia, care a parat un șut și și-a trimis echipa în finala de duminică.

FINALA MICĂ – Bronz pentru Sânmartin!

Și în finala mică, Sânmartinul a avut parte de ”supliciul” loviturilor de departajare sau ”penalty shoot-aut” cum le numesc inventatorii fotbalului, în partida cu Rudeni. David Maghiar a reușit o dublă pentru Sânmartin iar partida s-a încheiat la egalitate: 2-2. Același David Maghiar împreună cu Daniel Haica au transformat loviturile iar bravul portar, Patrik Indrie, a us lacăt pe poartă și a aruncat cheia. A parat două lovituri! Echipa bihoreană a fost cea mai precisă, asigurându-și pe merit medaliile de bronz și o participare VIP a copiilor la meciul naționalei mari, cu Spania din toamna acestui an.

FINALA MARE – Ruginoasa, campioană

Ultimul act al competiției a adus față în fața echipa gazdă, Cumpăna și echipa din Ruginoasa. Oaspeții aveau să se impună cu 1-0 și să câștige prima ediție a Cupei Satelor.

CEL MAI BUN PORTAR: Daniel Moldovan, unul dintre portarii echipei din Sânmartin, a fost declarat cel mai bun goalkeeper al Cupei Satelor.

Președintele AJF Bihor, Radu Bitea a vorbit la festivitatea de premiere despre vizita copiilor la Academia Gheorghe Hagi spunând, printre altele: ”Nu vă dați seama ce înseamnă expresia feței unui copil, care vede pentru prima dată marea. Asta înseamnă Cupa Satelor”. Apoi, Gabriel Bodescu, secretarul general al FRF, a oferit premiul pentru locul 3 echipei din Sânmartin.

Lot SÂNMARTIN: Daniel Moldovan, Patrik Indrie – Luca Hadadea, Mihai Hadadea, Razvan Creț, David Maghiar, Daniel Haica, David Bala, Damian Hașaș, Filip Vereș, Eduard Lupu, Narcis Dărăban, Fineas Domocoș, Narcis Bronț, George Zbirce, Casian Cîrstea. Antrenor: Eugen Ilisoi; conducător al delegației: Dan Brata.

CUPA SATELOR – REZULTATE TEHNICE

Grupa A: Dumbrăvița (Timiș), Vârtoape (Teleorman), Ruginoasa (Iași), Cumpăna (Constanța)

Grupa B: Turburea (Gorj), Rudeni (Ilfov), Feldioara (Brașov), Sânmartin (Bihor)

Grupa A

Dumbrăvița – Cumpăna 0-1

Vârtoape – Ruginoasa 0-5

Cumpăna – Ruginoasa 0-3

Dumbrăvița – Vârtoape 8-0

Vârtoape – Cumpăna 1-2

Ruginoasa – Dumbrăvița 2-0

CLASAMENT Grupa A: 1. Ruginoasa 9p (10-0), 2. Cumpăna 6p (3-4), 3. Dumbrăvița 3p (8-3), 4. Vârtoapte 0p (1-15)

Grupa B

Turburea – Sânmartin 0-2

Rudeni – Feldioara 0-1

Sânmartin – Feldioara 2-1

Turburea – Rudeni 0-2

Rudeni – Sânmartin 0-1

Feldioara – Turburea 0-1

Clasament Grupa B: 1. Rudeni 6p (3-1), 2. Sânmartin 6p (4-2), 3. Turburea 3p (1-4), 4. Feldioara 3p (2-3),

Finala 7-8: Vârtoape – Feldioara 0-4

Finala 5-6: Dumbrăvița – Turburea 0-2

Semifinala 1: Cumpăna – Rudeni 2-0

Semifinala 2: Ruginoasa – Sânmartin 0-0 (3-1 la ldp)

Duminică, 12 mai 2019

Finala mică: Sânmartin – Rudeni 2-2 (2-1 la ldp)

Finala Cupei Satelor: Ruginoasa – Cumpăna 1-0

Câștigătoarea competiției U13 organizate de FRF împreună cu AFIR și Asociațiile Județene de Fotbal, echipa din Ruginoasa, va însoți echipa națională în deplasarea din Norvegia, din preliminariile EURO 2020. Iar ocupantele locurilor 2 (Cumpăna) și 3 (Sânmartin) vor avea parte de o experiență VIP la meciul România – Spania din toamnă.

Sursa video: youtube,com/frf tv live

Surse foto: frf.ro ; facebook.com/csc sanmartin; facebook.com/ajf bihor

Din aceeași categorie