VIDEO. Atmosferă fenomenală la VIENA unde kenyanul Eliud Kipchoge, încurajat de mii de oameni, a coborât sub două ore la maraton!

Aconalex Oradea

Atmosferă FENOMENALĂ la VIENA unde kenyanul Eliud Kipchoge a intrat în istorie, fiind primul om care aleargă maratonul 42 km și 195 m sub două ore! În vârstă de 34 de ani kenyanul a reușit o performanță absolut senzațională dar care nu va fi consemnată ca cea mai bună performanță mondială pentru că nu a fost un concurs oficial. Cu toate acestea timpii intermediari au fost senzaționali cu 14 minute și între 20 și 30 de secunde pe fiecare bucată de 5.000 de metri.

SURSA FOTO: www.aimx.ro

Campionul olimpic en-titre, a încheiat cursa desfășurată în Parcul Prater, cu 20 de secunde sub bariera celor două ore. Traseul a măsurat 9,6 km și a fost ”repetat” de kenyan de 4,4 ori. Nu mai puțin de 41 de iepuri a avut Kipchoge în această tentativă reușită după ce ratase intrarea în istorie în 2017, când a încercat să bată recordul pe celebrul circuit de Formula 1 de la Monza.

SURSA VIDEO: WWW.YOUTUBE.COM

SC Rozsdas Service SRL

Succesul a determinat o isterie generală în Kenya, întreaga țară ieșind pe străzi pentru a sărbători succesul compatriotului.

sursa foto reprezentativ: www.edition.com

Din aceeași categorie