VIDEO: Asta înseamnă să fii baschetbalist! Să-l bați măr pe Curry iar apoi să vii să joci în România. Povestea unei finale fascinante

Giorgio Mare Oradea

2007. Presa americană vorbește despre o nouă generație de aur. Campionatul Mondial de tineret, U19, are loc în Serbia. De departe cele mai bune echipe, Serbia respectiv SUA, ajung în marea finală de la Novi Sad

Stephen Curry, care avea să ajungă unul dintre cei mai buni aruncători de la distanță din baschetul mondial e în teren. Alături de el, (actualmente la Golden State Warriors), se aflau Michael Beasley (Miami Heat/Phoenix Suns/Houston Rockets, LA Lakers), Patrick Beverley (Houston Rockets/Olympiacos, LA Clippers), De Andre Jordan, Dean Thompson (Lakers) sau Donte Greene (Sacramento Kings).

Atmosfera este fantastică. Serbia răspunde cu Mladen Jemerici, cu Macvan, cu Radulica dar și cu necunoscutul Stefan Stojacici care se apără la Curry. Defensiv, Stojacici, cu un an mai mic decât ceilalți jucători, avea să câștige meciul în fața unui Curry care a marcat doar 5 puncte! Stojacici nu a ajuns în baschetul clasic dar e campion mondial… la 3×3! E unul din ”băieți” din NOVI SAD!

Iar fundașul care duminică vine cu FC Argeș, să se bată cu CSM CSU Oradea, Mladen Jeremici, a încheiat finala cu 24 de puncte, MVP al marii confruntări pentru titlul mondial! Serbia învingea SUA cu 74-69.

SC Rozsdas Service SRL

sursa video: youtube.com

Nu a fost o întâmplare. Serbia avea să devină regina Europei un an mai târziu, cu aceeași generație.

Din aceeași categorie