VIDEO: Am fost proștii proștilor, am avut ghinion cu carul, dar măcar am pierdut pe mâna noastră

Giorgio Mare Oradea

Naționala de futsal a României a fost eliminată în faza grupelor la UEFA Futsal EURO 2018, care se desfășoară în Slovenia. Învinsă de Portugalia, în primul joc (1-4), naționala noastră trebuia să se impună în fața Ucrainei pentru a fi sigură de calificarea în sferturile de finală. În calcule intra și o remiză coroborată cu un eșec al Ucrainei în ultimul joc din grupă, cu Portugalia, la mai mult de trei goluri. Din păcate România a cedat cu 2-3 după ce a condus cu 2-0, primind al treilea gol cu 19 secunde înainte de final.

Tricolorii au început cu câteva ocazii clare pentru ca în minutul 5 Savio să trimită o torpilă fără șanse pentru portarul ucrainian. Apoi Florin Matei a trimis o scăriță de zile mari care a lovit transversala și a căzut în fața liniei porții. Necazurile au început o dată cu accidentarea la genunchi a lui Savio, de departe cel mai bun jucător al nostru. Cu toate acestea, Ignat a majorat diferența (2-0) în minutul 10. Al doilea ghinion a venit spre finalul primei reprize. Am luat gol de la Korolyshyn când mai erau 30 de secunde de joc (2-1).  Și necazurile nu s-au oprit aici. Un șut al lui Pediash, pe direcția portarului român a fost deviat în poartă de Ignat (2-2). Savio a încercat să revină dar genunchiul nu l-a ascultat nici măcar până la marginea terenului…

Mia mult am rămas și fără antrenor după ce Robert Lupu a fost eliminat de arbitri.

2-2 era un rezultat care ne oferea o șansă, aceea ca Portugalia să bată Ucraina la peste trei goluri. Nu am dorit să stăm la mâna lui Ricardinho. România a riscat și numai cine nu riscă nu… pierde. Cu 19 de secunde înainte de final, cu riscul asumat al portarului jucător de câmp, Shoturma a marcat golul victoriei pentru Ucraina. Este golul care ne elimină de la EURO.

Baza sportiva Tineretului

sursa video: youtune.com

sursa foto: frf.ro

 

Din aceeași categorie