VIDEO. Afgani descoperiți cu ajutorul termoviziunii, lângă granița cu Ungaria

Giorgio Mare Oradea

Trei cetățeni afgani care încercau să treacă ilegal frontiera româno-maghiară au fost prinși de polițiștii de frontieră în zona Sectorului Borș. Asiaticii au fost observați cu ajutorul aparatelor cu termoviziune și au recunoscut că voiau să ajungă în Germania.

Oamenii legii i-au descoperit pe cei trei în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 23:50.

”În zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Borș, poliţiştii de frontieră au fost observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, trei persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria”, a precizat comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea.

Asiaticii au fost reținuți la aproape 200 de metri de linia de frontieră. Niciunul nu vorbea limba română, așa că au fost duși la sediul sectorului pentru cercetări.

SC Rozsdas Service SRL

”Polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt trei bărbaţi, cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că doreau să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge în Germania”, a transmis comisarul-șef Laura Bondar.

Afganii sunt cercetați acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Foto: ITPF Oradea

Din aceeași categorie