Victorie de 6 puncte pentru Luceafărul în confruntarea cu Daco-Getica, scor 1-0

Work Clean

Luceafărul Oradea a bifat în această dimineață al șaselea meci consecutiv în puncte după victoria la limită, 1-0, obținută în fața celor de la Daco-Getica București. Golul de trei puncte al bihorenilor a fost semnat de George Paraschiv, în minutul 33.

Aflate în luptă directă pentru evitarea retrogradării, cele două formații au oferit o primă repriză frumoasă, în care cele două echipe s-au amenințat reciproc. Responsabilă însă cu marile ocazii a fost Luceafărul care putea deschide scorul încă din minutul 3. Paraschiv a șutat puternic de la 18 metri, însă portarul advers a respins în corner. Zece minute mai târziu, Dulca a trecut ca printre jaloane de fundașii adverși și a centrat în careul mic pentru Roșu, blocat în ultimul moment. Daco-Getica s-a arătat periculoasă în minutul 26, când Nsiah a fost aproape să speculeze o greșeală în defensivă orădeană, dar portarul Ionuț Radu a blocat în doi timpi șutul din șase metri. Singurul gol al partidei avea să fie înscris în minutul 33. Omniprezentul Alex Dulca a centrat perfect de pe partea stângă și Paraschiv a pus latul pentru un succes care la final l-a făcut pe antrenorul Luceafărului, Cristi Lupuț, să răsufle ușurat: “A fost un meci de șase puncte și prin această victorie ținem Daco-Getica sub noi, în clasament. Mi-a fost puțin teamă de jocul din această rundă mai ales că la Tg. Jiu am pierdut doi jucători importanți pentru noi. Mă bucur că băieții au știut să joace la rezultat și iată că de șase etape suntem neînvinși”.

Daco-Getica a încercat să de-a replica în repriza a doua, dar în ciuda schimbărilor ofensive făcute de Marius Baciu, care a privit meciul din tribune deși nu a fost suspendat, apărarea Luceafărului a fost de netrecut, astfel că formația bihoreană și-a trecut în cont al 11-lea succes și a urcat în clasament, cu 42 de puncte strânse, pe locul 12.

Luceafărul nu se poate bucura prea mult de acest succes și asta pentru că miercuri va avea etapă intermediară, în care va evolua pe terenul formației Metaloglobus București, urmând ca sâmbăta viitoare să primească vizita Farului Constanța, în etapa cu numărul 36.  

Baza sportiva Tineretului

CASETA TEHNICĂ

Luceafărul Oradea – Daco Getica București 1-0

A marcat: Paraschiv ‘33

Stadion: Sânmartin, spectatori: 200

Luceafărul: I. Rus – Mitrică, Băican, Yabre, Moihedja – Lu Yuefeng (’76 Chiorean), Oros (’90 Ludușan), A. Dulca, C. Roşu – G. Paraschiv, V. Pop (’80 Bebey). Antrenor: Cristian Lupuţ.

Daco-Getica: Gavrilaş – C. Dedu (’52 Tudorică), I. Prodan, Motroc, Muşat – R. Stănescu (’68 Buștea), Cârjan, Călinţaru, R. Grecu (’68 Georgescu) – Nsiah, M. Martin. Antrenor: Marius Baciu.

Arbitrii: Omar Cristian Dumitrică (Craiova) – Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Andrei Nicolae Chiţoiu (Timişoara).

Din aceeași categorie