VEZI AICI rezultatul meciului tur dintre Falco Szombathely și CSM CSU Oradea!

Giorgio Mare Oradea

Campioanele Ungariei și României la baschet masculin, Falco Szombathely și CSM CSU Oradea s-au întâlnit marți seara, la Savraia Arena din Szombathely, în manșa tur din prima rundă preliminară a Basketball Champions League. Orădenii au făcut un prim sfert foarte bun urmat de un al doilea foarte slab (doar șase puncte marcate) și scor în ”oglindă”: 32-23, la pauză. Avantajul campioanei Ungariei a crescut la 18 puncte după trei sferturi: 62-44 însă Oradea și-a mai revenit în ultima pătrime, când a redus mult diferența, la 9 puncte: 71-62, îndeajuns pentru a spera la ”remontada” și o calificare în meciul retur de la Oradea, programat vineri, de la orele 19:00.

CSM CSU Oradea a mizat pe următorul lot:

Falco a răspuns cu:

SFERTUL 1: Debut de joc excelent pentru Oradea care s-a instalat, lejer chiar, la conducere (4-10) însă a urmat o serie bună maghiară: 10-12, întreruptă de treița lui Broussard. În cele din urmă Oradea a încheiat primul sfert cu avantaj important: 12-17! Un prim sfert cu șase din șase de la libere pentru campioana României.

SFERTUL 2: Oradea a început neconvingător sfertul iar Falco a preluat avantajul (26-19) un runn de 14-2, absolut incredibil, care l-a determinat pe Achim să ceară time-out. Doar două puncte marcate în peste șapte minute… Nikola Markovici a rupt blestemul. Campioana Ungariei a profitat de toate erorile echipei române și conducea la pauză cu 32-23.

SFERTUL 3: A început să înscrie și campioana noastră doar că paritatea punctelor marcate, cu ce a a punctelor, primite era în evident deficit. La un moment dat maghiarii s-au desprins la 18 puncte și așa a rămas, după 30 de minte de joc: 62-44!

SFERTUL 4: Au început să renască și speranțele noastre după cele șase puncte consecutive marcate (62-50). Un sfert mult mai aproape de adevăr făcut de campionii României care s-au apropiat la 10 puncte (68-58) până la reușita de la distanță a lui Varadi. Mai mult, coșul lui Richard, pe ultima secundă a stabilit un scor mai aproape de realitate și cu siguranță, la îndemâna orădenilor pentru a-l întoarce în retur: 71-62.

Szilard Benke a încheiat jocul cu 18 puncte pentru Falco iar Zekovici a reușit 12 puncte pentru Oradea;

FALCO Szombathely – CSM CSU Oradea 71-62 (12-17, 20-6, 30-21, 9-18)

Returul are loc vineri, 20 septembrie, de la ora 19:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

sursa foto: captură M4 Europe

Din aceeași categorie