Vatmanii din Oradea, medalie de bronz la campionatul european al conducătorilor de tramvai

Ciao restaurant - pizzerie

Performanță deosebită pentru echipa de vatmani ai societății orădene de transport în comun, la campionatul european al conducătorilor de tramvai. Cristina Baiduca și Vasile Blaj au cucerit medalia de bronz într-o competiție la care Oradea participă de 8 ani.

”Europenele” vatmanilor s-au desfășurat pe 4 mai, la Bruxelles, și a strâns la start echipe din 25 de orașe.

Concurenții au avut de parcurs mai multe probe, printre care oprirea la precizie în stație, frânarea în situații normale și de urgență, dar și pentru alte scenarii care sunt întâlnite în trafic. Vatmanii au condus mai multe tipuri de tramvaie – de la cele de epocă, până la cele mai moderne garnituri din Europa.

La finalul ”European Tramdriver Championship”, pe primul loc s-a situat echipa gazdă, a orașului Bruxelles, urmată de cea din Moscova. Vatmanii orădeni Cristina Baiduca şi Vasile Balaj au venit pe locul al treilea, cea mai bună performanță a echipei OTL din cele opt participări la ”europene”.

Locurile 4 și 5 au fost ocupate de echipele din Luxembourg și Rotterdam, urmate de vatmanii din Viena, Manchester, Praga, Porto sau Istanbul.

Următoarea ediție a campionatului European al vatmanilor va avea loc la Oradea, în perioada mai-iunie 2020. În Bihor vor fi prezente în jur de 30 de echipe, iar concursul se va derula timp de o zi, pe un tronson selectat de organizatori.

Foto: European Tramdriver Championship

Din aceeași categorie