Unul dintre cei mai importanți coregrafi din lume, născut în Beiuș, vine la European Music Open 2019, la Oradea

Edward Clug, (foto jos) considerat unul dintre cei mai importanți coregrafi contemporani ai momentului, va fi prezent la cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional European Music Open, de la Oradea. Născut în Beiuș, în 1973, Clug este în prezent directorul artistic al Companiei de Balet din Maribor – Slovenia.

foto: SNG Maribor

Alături de artistul cu origini bihorene, la European Music Open 2019 vor fi prezente nume importante din lumea artelor, muzicii și literelor. Printre aceștia se numără dirijorul austriac Michael Lessky, directorul Filarmonicii din Viena și dirijor al celei de-a patra ediții a festivalului orădean, pictorul Chen Ching Jung, considerat unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai școlii de artă contemporană taiwaneză, și compozitorul Dan Dediu.

În plus, actorii Marcel Iureș și Florin Piersic Jr. vor aduce pe scena festivalului piesa de teatru „Stage Dogs”, în timp ce scriitorul Mircea Cărtărescu va susține un colocviu la Teatrul ”Regina Maria” alături de criticul literar orădean Dan-Liviu Boeriu. Pe lista invitaților din acet an se află și cunoscuta actriță Maia Morgenstern.

Festivalul se va desfăşura, între 11 și 16 iunie, în mai multe locuri reprezentative din Oradea: Muzeul Țării Crișurilor, Basilica Romano-Catolică, Teatrul ”Regina Maria”, Sinagoga Sion, Cetatea Oradea și Catedrala Greco-Catolică ”Sf. Nicolae”.

Organizatori sunt Primăria Oradea și Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, cu sprijinul tenorului Alexandru Badea, Teatrului „Regina Maria”, Episcopiei Greco-Catolice, Episcopiei Romano-Catolice de Oradea şi al Muzeului Ţării Crişurilor.

Programul festivalului European Music Open 2019 îl găsiți aici.

Din aceeași categorie