Un om de sport acuză!

Ciao restaurant - pizzerie

Patronul Clubului Sportiv Gym Mar Storng Oradea, cunoscutul fost campion de culturism, Ion Marin, este în culmea fericirii după ce doi dintre băieții de la clubul său, Andreas Știube și Angelo Covaci au obținut medaliile de argint la Cupa României la box, competiției încheiată aseară, în Vâlcea, la Brezoi. În ciuda performanței Ion Marin s-a arătat nedumerit de modul în care statul român privește investiția privatului în sport.

DECLARAȚII ION MARIN: 

”Eu am doi copii care au disputat finale la Cupa României la box, echivalent al unui campionat național. În Oradea mai există un club, unul departamental, cu secție de box, cu antrenor plătit de stat, cu fonduri de la stat pentru cantonamente, taxe, deplasări, echipament, etc, însă nu au avut niciun sportiv la competiție!”

”Miniștrii de la sport au spus că vor acorda o importanță deosebită cluburilor private. Totul a rămas la nivel declarativ”.

SC Rozsdas Service SRL

”MTS-ul ar trebui să facă o remunerare în funcție de performanțele cluburilor nu una preferențială, investind în clubul de stat. Dacă performanțele clubului meu sunt peste ale celui de stat de ce să nu fiu susținut? Măcar să fiu susținut cu plata salariului antrenorului. Cei de la clubul de stat primesc bani de deplasări, salariu pentru președinte și antrenor, dar nu au cu cine participa!” 

”Concluzia este foarte simplă. Noi avem sportivi și nu avem destui bani. Cei de la Stat au bani dar nu au sportivi! Și atunci mai vrem sport de performanță?!! Cei de la clubul de stat oricum își primesc banii, că trimit sau nu sportivi la competiții…Președinte, antrenori… Că merg sau nu la competiții banii le intră în cont. Nu e mai corectă o evaluare pe criterii de performanță, nu de apartenență?!!”

În acest moment ar mai fi două competiții naționale în care CS Gym Mar Strong ar avea șanse la medalii prin sportivii care ar putea urca între corzile ringului. Una dintre competiții nu va fi onorată întrucât e programată la aceeași dată cu Eventul de la Sânmartin, și nu mai puțin de cinci pugiliști ai lui Ion Marin vor lupta în acea gală. La cel de-al doilea eveniment CN de tineret, cei trei sportivi cu șanse la medalii ar putea să nu participe din cauza absenței fondurilor financiare.

 

1111

Din aceeași categorie