Un medic din Bihor a murit în timp ce făcea de gardă la un centru de permanență

Ciao restaurant - pizzerie

Doctorul Ștefan Quai, primul medic de famlie din Bihor cu contract privat cu Casa de Asigurări de Sănătate, a murit în timp ce făcea de gardă la un centru de permanență din județ. Potrivit Mediafax, anunțul a fost făcut de medicul craiovean Livia Davidescu, cea care a postat anul trecut o listă cu peste 40 de cadre medicale care au murit în timpul gărzilor.

Colegul Ştefan Quai, primul mf-ist din Bihor cu contract privat cu CAS (şi-a amenajat spaţiul din casă pentru cabinet medical pe vremea când toţi lucrau încă în cabinetele de stat) s-a dus azi la ceruri. Nu a mai apucat să iasă din garda efectuată la CP (centrul de permanență – n.n.). Abia ieşise la pensie, mai făcea gărzi la CP pentru a fi încă activ. Se mutase din Oradea mai la sat pentru a fi mai liniştit şi pentru a se putea ocupa mai mult de nepoţi. Să-l ierte Dumnezeu şi să-l odihnească!”, scrie pe Facebook dr. Livia Davidescu.

La rândul lor, colegii doctorului Ștefan Quai scriu că acesta învăţase de mult să lupte, „de când, obligat să fie pe cont propriu, a trebuit să supravieţuiască. Nu să prospere. Să se adapteze la ziua de mâine, când ea nu semăna niciodată cu ziua de azi. Douăzeci de ani a luptat aşa. Iar lupta şi-a luat obolul. Acum se odihneşte, în sfârşit. În pace. Nu, nu munca sau lipsa banilor omoară prematur un medic de familie în România. Ci lupta pentru respect, pentru recunoaştere, pentru puţin sprijin. Şi, uneori, chiar lupta pentru a fi lăsat în pace.”

Foto: Facebook

SC Rozsdas Service SRL

Din aceeași categorie