Un medic de la SMURD Bihor, înger păzitor pentru victimele unui accident petrecut chiar în fața lui

Giorgio Mare Oradea

Șoferul unui autoturism și o femeie aflată lângă el, ambii răniți într-un accident petrecut duminică, în județul Cluj, au fost salvați datorită intervenției prompte și profesioniste a unui medic bihorean, aflat în trafic în zonă. Doctorul Alin Suciu, medic de urgență în cadrul UPU-SMURD Bihor, a observat accidentul și a intervenit pentru a le acorda primul ajutor victimelor.

Accidentul s-a petrecut între localitățile Luna și Luncani și a fost anunțat la 112 chiar de medicul Alin Suciu. Salvatorii din Cluj au primit informații detaliate despre starea victimelor.

Apelul de urgență, primit de la un domn, inspira calm și oferea detalii precise despre starea victimelor, a specificat faptul că un bărbat a rămas încarcerat într-o mașină care nu mai prezenta stabilitate pe șosea și că mai este o doamnă care necesită acordarea primului ajutor calificat”, au scris pe pagina lor de socializare salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

Când au ajuns la locul accidentului, pompierii și echipajele de Ambulanță l-au găsit pe apelant echipat cu o cască de salvator, oferind primul ajutor persoanelor rănite. Abia atunci au aflat că bărbatul din fața lor, care le-a prezentat și evaluarea pe care o făcuse victimelor, este medic urgentist și că accidentul s-a petrecut la câteva zeci de metri în fața lui.

Doctorul Alin Suciu a oprit mașina și a intervenit de urgență pentru a-i ajuta pe cei răniți în accident. După sosirea echipelor de intervenție s-a implicat și în operațiunile de descarcerare și de acordare a asistenței medicale.

El (dr. Alin Suciu – n.n.) a urcat alături de bărbatul ce fusese proiectat de pe scaunul șoferului până pe bancheta din spate, s-a strecurat lângă el pentru a-i administra medicamentația necesară, l-a protejat cu o pătură pe timpul decopertării autoturismului și i-a fixat echipamentele necesare pentru a-l putea extrage fără să-i agraveze leziunile suferite. S-a implicat în operațiunile de salvare alături de pompieri și personalul medical SAJ ca și cum ar fi fost parte din aceeași echipă de zeci de ani”, au explicat salvatorii clujeni.

Medicul Alin Suciu nu a plecat până nu a fost sigur că victimele sunt în siguranță.

Noi îi mulțumim lui Alin pentru sprijinul acordat și cu siguranță va primi și mulțumirile persoanelor care vor afla că el a fost primul care le-a întins o mână de ajutor”, au mai scris, în mesajul lor, salvatorii de la ISU Cluj.

foto: Facebook ISU Cluj

Din aceeași categorie