Un jucător groggy, doi descalificați după 13 minute… dar Oradea s-a luat de gât cu adversarii și este în finală!

Aconalex Oradea

Doi jucători, un internațional și căpitanul echipei, descalificați după 13 minute. Un al treilea făcut groggy și primind îngrijiri zeci de minute. Așa a fost azi cu LPS Bihorul CSM Oradea în prima semifinală a Campionatului Național în fața Agronomiei București. Final 4 se desfășoară la Arena Antonio Alexe din Oradea. Orădenii, fără cei trei jucători de bază, au jucat admirabil în fața unei echipe care câștigase 25 din cele 27 de meciuri jucate în acest an, Agronomia București (de unde provin Tudor Fometescu și Edi Petrescu).

În prima semifinală s-au întâlnit LPS CSM Oradea și Agronomia București iar în cea de-a doua U BT Cluj și Slam București. Debut de semifinală cu orădenii în mare formă (9-2) însă Agronomia a recuperat până la finele primului sfert: 13-12. La 18-14 s-a iscat un mic scandal pe teren …

SCANDALUL: În minutul 14 Năstruț (Oradea) l-a faultat pe Lucas Hara care a căzut dar, de jos, bucureșteanul l-a lovit intenționat, cu mingea pe orădean. A urmat un meleu în care s-au angrenat ambele echipe dar, au intrat și jucătorii de pe bancă. Mare greșeală a orădenilor Vlad Marinău, internațional de juniori și a căpitanului Paul Huciu, ambii descalificați!!! Orădenii s-au ales cu un tehnic la… Vranes. Marinău și Huciu au ajuns în tribună după nici 13 minute de joc.

Fără doi jucători de bază, ambii extrem de importanți pe pozițiile 1 și 2, Oradea s-a chinuit să reziste în meci căutând traseele cele mai simple. Randiș a jucat simplu de tot pe catch and shoot. Deși au avut 8 puncte (31-23) orădenii au intrat la pauză cu un avantaj de patru: 32-28.

Sfertul trei a început greu pentru Oradea care a marcat doar două puncte în juma de sfert față de 11 ale oaspeților dar găsesc puterea să egaleze la 43 și chiar să intre în avantaj în ultimul sfert.

Ca și cum nu ar fi fost îndeajuns pe finalul sfertului trei orădenii au mai pierdut un jucător de bază, pe Luca Năstruț, care a primit zeci de minute îngrijiri medicale.

Năstruț a ajuns la spital dar conștient și pe picioarele sale

Ei bine, a căzut și al patrulea din cinci, pivotul Milaș. Pe fondul pierderilor suferite de Oradea, Agronomia s-a dus la 58-52 dar Oradea, pe mâna lui Enzo Vescan (CARE A TOTALIZAT 24 DE PUNCTE) 58-58. Finalul a fost apoteotic. 58-60. Apoi egalarea și un coș pe pătrundere a lui Vescan: 62-60! Cu cinci scunde rămase, Oradea s-a apărat exemplar și a învins calificându-se în finală, unde va da peste U BT Cluj care a învins-o clar, în a doua semifinală. U BT s-a impus cu 82-66 în fața celor de la Slam București. .

CASETA TEHNICĂ

LPS Bihorul CSM Oradea – Agronomia București 62-60

13-12, 19-16, 16-17, 14-15

Oradea: Porumb, Randiș, Bembea, Huciu, Medeșan, Marinău, Vescan, Iepure, Năstruț, Șandor, Milaș, Mureșan. Antrenor: Zoran Vranes.

Agronomia: Vișan, Masina, Jărcălău, Maschiu, Mocanu, Stan, Lazar, Cârstea, Volintiru, Vaida, Bodea, Dragomir. Antrenor: Milan Sokici.

Din aceeași categorie