VIDEO. Un bărbat căzut în Crișul Repede a fost salvat în ultima clipă de pompieri

Trimite CRED prin SMS la 8844

Acțiune contracronometru a pompierilor din Oradea, care au intervenit, marți, pentru salvarea unei persoane căzute în Crișul Repede. Militarii au ajuns la victimă chiar înainte ca aceasta să fie înghițită de ape.

Salvatorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crişana” au fost anunţati marți, cu puțin înainte de ora 18, că un bărbat se afla în pericol de a se îneca în Crişul Repede, în zona străzii Sovata.

Spre locul indicat de un martor au fost trimise un echipaj de căutare-salvare de la înec din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD.

”Pompierii militari au acționat cu barca pneumatică, reușind să ajungă rapid la victimă și să o salveze chiar în momentul în care aceasta nu se mai putea menține la suprafață, fiind aproape în întregime sub apă”, a transmis maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU ”Crișana”.

În vârstă de 48 de ani, bărbatul prezenta hipotermie ușoară și contuzii. Adus la mal, el a fost preluat de echipajul SMURD, care i-a acordat asistență medicală și l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Oradea.

imagini: ISU ”Crișana”

Din aceeași categorie