UEFA, prin vocea lui Ionuț Lupescu: ”CSA Steaua poate juca în cupele europene”

Ciao restaurant - pizzerie

Ex-dinamovistul Ionuț Lupescu, director al Comitetului Executiv Tehnic al UEFA a lămurit situația în privința nou înființatei echipe de fotbal CSA Steaua București, care va juca, la început, în Liga a 4-a sau a 5-a. Lupescu a declarat la Digi Sport  că CSA Steaua poate evolua în cupele europene chiar dacă este club departamental.

Lupescu a precizat că UEFA nu interzice prezența în Champions League sau Europa League a cluburilor finanțate de  stat, oferind exemplul celor de la Rubin Kazan.

”Vă dau și exemplul lui Rubin Kazan, echipa unei regiuni din Rusia, tot guvernul este în spatele echipei și a jucat în cupele europene”, a spus Ionuț Lupescu.

Cu puțin timp în urmă șeful departmentului juridic al FRF, Adrian Stângaciu spunea că există nicio interdicţie din punct de vedere regulamentar ca un club al unui Minister să joace în cupele europene, dacă obţine acest drept.

În ciuda opiniei generale formate în România, că un club departamental nu poate juca în cupele europene la fotbal, atât Stângaciu cît și Lupescu au spus că circulara trimisă de FIFA, în urmă cu mai mulți ani, a fost înțeleasă greșit.

Baza sportiva Tineretului

Din aceeași categorie