Trei incendii în locuri virane, la sfârșit de săptămână, în Bihor. Focul a cuprins și o parte din groapa de gunoi din Rontău

Ciao restaurant - pizzerie

Pompierii bihoreni au intervenit, în weekend, pentru stingerea a trei incendii produse pe terenuri virane din județ. Într-unul din cazuri focul s-a declanșat la groapa de gunoi din Rontău.

Primul incendiul s-a produs sâmbătă, 8 iunie, pe o suprafață fără construcții din Sântandrei (foto jos). Pe o suprafață de aproape 200 de metri pătrați au ars deșeuri din hârtie și carton. Focul nu a făcut însă pagube. Pompierii din Detașamentul 1 Oradea suspectează că incendiul a fost provocat de ”utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor”.

În acceași zi, un incendiu care a avut, din câte se pare, aceeași cauză, a cupprins deșeuri menajere aruncate la groapa de gunoi a localității Rontău. Militarii de la Garda de Intervenție 1 Mai au lichidat în scurt timp flăcările, după care au intervenit la un alt incendiu produs în curtea unei gospodării din aceeași localitate. Pornit de la o țigară aruncată neglijent, focul a distrus lemne, deșeuri de carton și un pat.

”Duminică, (…) pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au intervenit în localitatea Sântandrei, unde au localizat și lichidat un incendiu de vegetație uscată, produs la un teren viran, și pe strada Nufărului din Oradea, unde au stins un incendiu izbucnit la un autoturism, eveniment soldat cu arderea cablurilor electrice din compartimentul motor”, a precizat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Crișana”.

Foto: ISU ”Crișana”

Din aceeași categorie