Trafic crescut în vămi de Paște și de 1 Mai. Autoritățile maghiare au anunțat restricții pentru camioane. Cum aflați care sunt cele mai ”aerisite” puncte de frontieră

Giorgio Mare Oradea

Creșterea traficului de vehicule și turiști prin vămile din vestul țării în perioada Paștelui ortodox și a zilei de 1 Mai a determinat Poliția de Frontieră să ia măsuri suplimentare pentru a preveni aglomerația și blocajele. La rândul lor, autoritățile maghiare de graniță au comunicat impunerea unor restricții de circulație pentru automarfarele mai grele de 7,5 tone în perioada sărbătorilor pascale și a minivacanței de Ziua Muncii.

Având experiența anilor trecuți, când traficul se dubla ori chiar tripla în vămile din vest în apropierea sărbătorii Paștelui, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea a luat măsuri pentru reducerea timpului de așteptare.

S-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, în limita configuraţiei acestora. Este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/ieşire şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor”, a transmis comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Polițiștii de frontieră le recomandă șoferilor să folosească oricare din punctele de frontieră pentru a evita supraaglomerarea doar a unora dintre acestea. La granița cu Ungaria sunt deschise următoarele vămi:

  • pe raza jud. Timiş:      P.T.F. Cenad – Kiszombor;
  • pe raza jud. Arad:       P.T.F. Nădlac – Nagylak

                                                         P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota

                                                         P.T.F. Turnu – Batonnya;

                                                         P.T.F. Vărşand – Gyula

  • pe raza jud. Bihor:       P.T.F. Salonta – Mehkerek;

                                                         P.T.F. Borş – Artand;

                                                         P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

                                                         P.T.F. Săcuieni – Letavertes

  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj;

                                                         P.T.F. Petea – Csengersima.

La rândul lor, autoritățile maghiare au anunțat că în perioada 27 aprilie, ora 23 (ora României) – 28 aprilie, ora 23, respectiv 30 aprilie, ora 23 – 1 mai, ora 23, circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 de tone va fi restricționată în țara vecină. Excepție fac transporturile de animale vii şi de produse perisabile.

”În perioadele menţionate, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria”, a precizat comisarul-șef Laura Bondar.

Cei care tranzitează vămile din vestul țării pot consulta aplicaţia Trafic on-line disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro. Sesizări despre felul în care a fost făcut controlul la trecerea graniței pot fi făcute la numărul de telefon 021/9590.

foto: Wikimapia

Din aceeași categorie