Totul despre ALL STAR GAME, Sibiu 2017

Ciao restaurant - pizzerie

Desfășurată în Sala Transilvania din Sibiu, ediția ALL STAR GAME by Superbet 2017, a fost câștigată de echipa Sudului care a învins Nordul la o diferență de 10 puncte: 109-119. Cu o sală arhiplină, jucătorii Nordului și ai Sudului au încercat multe execuții spectaculoase, aplaudate la scenă deschisă.  Titlul de MVP avea să-i revină lui Abrams, jucătorul Craiovei, cu un indice de 46 la eficiență. Fiecare dintre echipe a avut în componență câte șase jucători străini și șase autohtoni. S-a respectat obligativitatea prezenței pe teren a unui jucător român, pe tot parcursul întâlnirii.

CONCURSUL DE 3 PUNCTE

Concursul de 3 puncte a fost câștigat de lituanianul Marius Runkauskas, ”sniper-ul Stelei” reușind să marcheze 9 din primele 10 aruncări și să se oprească la cota 19 din 25 posibile. Căpitanul Sibiului, Igor Mijailovici a totalizat 16 puncte, Marko Sutalo l-a întrecut, cu 18 reușite, apoi a venit Runkauskas care a reușit să preia conducerea cu ultima aruncare – 19 puncte. Vlad Moldoveanu s-a aflat ”în grafic”, cu 4 din 5 din 0 grade stânga dar s-a oprit la 15 puncte.

SC Rozsdas Service SRL

SLAM DUNK

Concursul de slam dunk a avut același învingător ca la ediția precedentă, Kevin Hardy (BC CSU Sibiu). În fața propriului public și încurajat din tribună de părinți, bunici și iubită, Hardy a reușit să atragă din partea juriului maximum de puncte: 20. În finala de doi a ajuns Jamar Abrams. Au mai participat la finala de 4: Cătălin Baciu și Kyndall Dykes.

 

HORA  – CU JUNII SIBIULUI

În premieră la All Star Game, în show și-a făcut apariția o formație de dansuri populare, una dintre cele mai renumite din România – Junii Sibiului, trupă intrată în patrimoniul universal. Momentul cel mai emoționant l-a reprezentat, spre final o horă, în care au fost invitați să danseze toți jucătorii și antrenorii. ”Pașii din această horă sunt mai grei decât cei din baschet”- au afirmat Darius Hargrove și Vincent Hunter II.

TUDOR ȘI CAMERON LONG

Un puști din Sibiu, Tudor, a prins o minge pe care scria CONCURS. A avut șansa de a câștiga 500 de euro dacă înscrie de la centrul terenului, alți 300 de euro dacă marchează de la trei puncte și 100 de euro dacă transformă o liberă. Micuț deocamdată, Tudor n-a avut forța de a arunca de la centru la panou deși traiectoria era excelentă. La 3 puncte mingea s-a învârtit pe inel și a ieșit, la fel ca la aruncarea liberă. Lui Tudor i s-a oferit o șansă: să aleagă de pe margine orice jucător care să arunce în locul lui de la 3 puncte. Deși toți jucătorii i l-au indicat pe Runkauskas, sibianul l-a ales pe Long. Explicația era simplă. Puștiul purta un maieu de joc cu…. Long! Din păcate stelistul a ratat șansa de a-i pune bani în cont micuțului, care s-a ales cu un trofeu original primit doar de jucătorii și antrenorii prezenți la show.

CONCURSUL GENERAȚIILOR

Patru echipe au fost protagonistele unui concurs inedit.

Echipa 1 (Oradea): Achim, Mandache și un copil de la CSU Sibiu

Echipa 2 (Cluj): Silvășan, Adamovici și un copil de la CSU Sibiu

Echipa 3 (Steaua): Fometescu, Mihai Paul și un cpoil de la CSU Sibiu

Echipa 4 (Sud): Șapera, Guțoaia și un copil de la CSU Sibiu.

Fiecare component al echipei a avut trei aruncări (copilul din lay-up, jucătorul de la trei puncte, antrenorul de la libere). A învins echipa lui Miță Silvășan, antrenorul clujenilor reușind 3×3 de la libere, la fel ca Fometescu. Achim a reușit 2×3 iar fostul finalist mondial la 1×1, Șapera a ratat toate cele trei aruncări. Învingători au fost copiii care au primit din partea unui sponsor, Peak – Sport Life, câte un voucher, reprezentând echipamentul de joc al naționalei României la EUROBASKET 2017.

PREMII PENTRU SPECTATORI

FR Baschet a oferit 5 bilete la cinci spectatori norocoși care au prins mingile pe care scria TOMBOLĂ, numerotate de la 1 la 5.  Aceștia au intrat în posesia tichetelor cu care vor putea asista la EUROBASKET 2017 care se va desfășura la Cluj în august-septembrie.

Sponsorul Superbet a oferit 20 de premii: 10 tricouri replică ale jucătorilor prezenți la All Star  Game 2017 și 10 mingi oficiale semnate de toți jucătorii și antrenorii prezenți la All Star Game 2017.

TEHNIC PENTRU MARIUS CIULIN

Altfel, arbitrul Marius Ciulin a fost, pe final, jucător în echipa Sudului, iar Cătălin Baciu a devenit arbitru. Ei bine, Ciulin s-a ales cu un tehnic pentru proteste, spre amuzamentul publicului, Marius intrând în acest joc.

Din aceeași categorie