Tenis: Christian Teszari se califică în semifinale. A fost un meci, maraton, de aproape 4 ore!

Ciao restaurant - pizzerie

Trei ore și 43 de minute a durat meciul dintre orădeanul Christian Teszari (cap de serie numărul 2) și sportivul maghiar Krisztof Kincses (nr.5), disputat azi, în sferturile de finală ale Oradea Junior Trophy din cadrul seriei Tennis Europe Tour – Under 16. Partida, disputată pe terenul nr 2 din complexul de la Arena Antonio Alexe, a început la ora 11:00 și s-a sfârșit, cu set decisiv, încheiat la tie-break, la ora 14:43. Scorul final: Christian Teszari – Krisztof Kincses 2-6/6-4/7-5 (4)

În primul set orădeanul a intrat greu și n-a găsit terenul. S-a trezit de-a binelea la 4-3 pentru adversar în setul doi, când a întors jocul și a făcut trei game-uri la rând pentru a trimite meciul în decisiv după:6-4. Ei bine și decisivul a fost extrem de disputat. De la 3-3 până la 5-5 nici Christian nici Krisztof nu li-au mai făcut serviciul. S-a ajuns la 5-5 iar apoi la 6-6 cu servicii reușite. Tie-breakul avea să decidă jucătorul calificat în semifinale. Până la 3-3 fiecare jucător a reușit câte un mini-break. Apoi orădeanul și-a procurat trei mingi de meci (6-3). Kincses a salvat-o pe prima dar la 4-6 a comis a doua sa dublă greșeală din acest joc iar Christian Teszari se califică în semifinale, unde va evolua, mâine (vineri, 26 iulie) în compania învingătorului din disputa dintre Cristian Marton și Rareș Haiduc.

În turul 1 Teszari a trecut de italianul Fabrizio Schiera, tot după un meci de trei seturi: 6-7(6)/ 6-4,6-1. iar în optimi l-a învins pe Florin Scarlat 7-6 (0)/ 6-0.

La turneul de la Oradea participă jucători din România, Ungaria, Italia, India, Oman, și Moldova.

Din aceeași categorie