Tâlhărie cu… somnifere. Un vasluian i-a furat bijuteriile, cardul și ceasurile unei pensionare din Oradea pe care a adormit-o cu medicamente

Giorgio Mare Oradea

Un vasluian de 66 de ani a ajuns în arestul Poliției Bihor după ce a profitat de încrederea unei pensionare din Oradea și i-a furat toate bunurile de valoare. Suspectul a pus somnifere în cafeaua femeii, iar după ce aceasta a adormit, bărbatul a plecat din casă cu obiecte în valoare totală de 10.000 de lei.

Întâmplarea ar fi avut loc pe 5 februarie, au aflat polițiștii orădeni. Găzduit de câteva zile în locuința unei pensionare de 73 de ani, vasluianul a pus somnifere în cafeaua femeii, după care a trecut la fapte.

”I-ar fi sustras bijuteriile din aur pe care le avea asupra sa, cardul bancar, aproximativ 70 de lei din portmoneu, trei ceasuri, două telefoane mobile, 20 de monede din argint, precum și alte bunuri, cauzându-i un prejudiciu estimat la 10.000 lei”, a explicat comisarul-șef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

La trei luni de la întâmplare – miercuri, 8 mai, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, alături de colegii lor din Vaslui, au descins la locuința din comuna vasluiană Albești a suspectului.

Baza sportiva Tineretului

”În urma percheziției domiciliare, (…) polițiștii orădeni au descoperit și ridicat de la domiciliul suspectului o parte din bunurile sustrase de la septuagenara din Oradea”, a confirmat comisarul-șef Alina Dinu.

În aceeași zi, vasluianul a fost audiat la sediul Poliției Municipiului Oradea și a fost reținut petru 24 de ore. A doua zi, magistrații Judecătoriei Oradea au admis propunerea procurorului și l-au arestat pe suspect pentru 30 de zile, sub acuzația de tâhărie.

”Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei – Poliția Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii activități infracționale a vasluianului de 66 de ani”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Din aceeași categorie