Sportivii de la CS Lupaș Power Bihor, laureați la Campionatul Național

Giorgio Mare Oradea

In perioada 31martie-1 aprilie, s-a desfășurat la Alba Iulia, Campionatul National de Powerlifting, unde sportivii bihoreni au dovedit ca sunt demni de podium. Sportivii de la Clubul Sportiv Lupas Power Bihor au urcat pe locurile de frunte, fiind coordonați de către antrenorul sau, Ionuț Florin Lupas, multiplu campion national al powerlifting-ului. Bogdan Stan a obtinut locul I la Juniori , precum si locul I la Seniori la categoria -59kg, reusind sa ridice la genuflexiuni 97.5 kg, indreptari 135 kg si impins din culcat 60kg. Madalin Rusu a ridicat 95 kf impins din culcat, 125 indreptari si 145kg la genuflexiuni 140 kg , clasandu-se pe locul II la Juniori si locul IV la Seniori la categoria -74kg. Blaj Adrian a reusit sa rdice 210kg la genuflexiuni, 222.5 indreptari si 110kg impins din culcat, acumuland locul IV la total si obtinand medalia de bronz la proba de indreptari la categoria -93 kg.

Titulul suprem, Open-ul a fost cucerit de sportivul bihorean Ionut Florin Lupas, care a stabilit un record national la proba de genuflexiuni cu 400 kg ridicate, 300 kg impins din culcat si 310 kg la proba de indreptari. Sportivul a avut un total de 1010 kg cea mai mare greutate ridicata vreodată de un român, făcând senzație în rândul spectatorilor.

Lupas doreste sa multumeasca in mod special antrenorului sau, Panazan Ovidiu, presedinte al Federatiei Romane de Powerlifting, care la randul sau a stabilit un record national de 250 kg la proba impins din culcat la categoria -93 kg; familiei sale, in special surorii sale, Ioana Lupas, tuturor colegilor sai de antrenament si celor ce il sustin in cariera sportiva, in special Mens Mentis. Lupas este multiplu campion national, detinatorul Cupei Dunarii si reprezentant demn al tarii noastre in cadrul Campionatelor Europene de Powerlifting la categoria +120kg.

Din aceeași categorie