Slabi fraților și la muzică nu numai la fotbal…

Giorgio Mare Oradea

Așa cum era de așteptat de către marea majoritate a publicului românesc, reprezentanta României la Eurovision 2019, Ester Peony, cu piesa ”On a Sundey”, a ratat calificarea în finală. De ce era de așteptat? Pentru că la Finala Națională publicul o votase clar pe Laura Bretan dar arbitrii… Nu contează, începem să ne obișnuim. În 2016 am fost excluși din competiție din start pentru că TVR avea datorii la European Broadcasting Union, care organizează concursul. În 2018 nu am prins finala pentru că nu ne-am calificat

Din semifinala de aseară s-au calificat în finala de sâmbătă: Macedonia de Nord, Olanda, Albania, Suedia, Rusia, Azerbaidjan, Danemarca, Norvegia, Elveția, Malta iar din cea de marți au mers mai departe: Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino și Slovenia.

Dacă la fotbal merg 24 de țări la EURO la Eurovision se califică 26. 20 din semifinale iar acces direct au grupul celor cinci mari plătitoare (big five): Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia alături de gazdă, anul acesta, Israel.

Prima ediție a Eurovision a avut loc în 1956 iar artiști celebri au urcat pe scenă, precum ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion sau Johnny Logan. Anul acesta showul de la Tel Aviv va fi încheiat de recitalul Madonnei cu hitul ei din 1989 „Like A Prayer” şi o piesă în premieră mondială, „Future”, interpretată alături de rapperul american Quavo.

Baza sportiva Tineretului

România a obținut cea mai bună performanță prin Luminiţa Anghel & Sistem la Kiev, 2005 și Paula Seling şi Ovi, la Oslo, 2010 când s-a obținut, de fiecare dată, LOCUL 3.

sursa foto: unian.info

Din aceeași categorie