Simplu ca ”Bună seara!” Mladen Jeremici a făcut diferența plus greșelile incredibile (de baby-baschet) ale orădenilor

Giorgio Mare Oradea

CSM CSU Oradea a suferit un eșec neașteptat în disputa cu BC SCM Timișoara în etapa a 8-a a Ligii Naționale de baschet masculin. Echipa lui Cristian Achim a cedat cu 81-87 și este pe locul opt după opt etape cu un bilanț egal: 4 victorii și patru eșecuri după opt etape.

Campion mondial de tineret și campion mondial de juniori mari cu reprezentativele Serbiei (titlurile europene și pe cel mondial universitar nu le mai contabilizăm) fundașul bănățenilor Mladen Jeremici a făcut diferența. A marcat 26 de puncte, a dat vreo trei pase decisive și a mai și recuperat pentru a-și conduce, alături de un conațional, Igor Mijailovici, echipa spre victorie.

Oradea, pe fondul jocului de ”FB” a lui Trotter început cu ”focul la ei” s-a desprins bine de tot în debut dar bănățenii au recuperat de nicăieri și au venit la o posesie de Oradea la finele primului sfert: 21-18. Mai mult, Timișoara a preluat și conducerea pentru ca echipele să meargă cap la cap până spre finalul sfertului secund: 34-34, 42-42 și 42-47.

În nici două minute după reluare CSM a refăcut pierderea și a revenit la conducere: 48-47 dar numai pentru puțin timp. Banatul a continuat să facă un joc exact iar diferența a crescut până la ultima pauză 60-68. La ”remontada” nu a mai venit. 62-74 (-12 puncte) a fost (credem) maximum. Orădenii au avut puterea să aprindă finalul 70-74 dar două aruncări libere deschise ratate plus alte două mingi puse pe lângă inel din situație singur cu panoul aveau să cântărească enorm în economia rezultatului final.

Baza sportiva Tineretului

Când nu marchezi de 3 din cinci, șase situații necontestate, când pui mingea pe lângă inel de patru, cinci ori, singur cu panoul nu mai ține de antrenor și tactică. Dacă ai ajuns acolo înseamnă că au fost bune…

În concluzie un meci câștigat pe merit de Timișoara cu largul concurs al unor greșeli elementare făcute de orădeni dar, vorba aia: ”Jocul greșeală așteaptă”.

A jucat: Jeremici 30 de puncte. Au mai participat la joc: Trotter 19, Pasalici 15, Valeika 12, Milosevici 11 (de la CSM) respectiv cubanezo-americanul Andrei Diaz 19 și Igor Mijailovici 14 de la Timișoara.

imagine reprezentativă: preluare facebook.com/csmoradea

Din aceeași categorie