SCM Zalău câștigă la Sânmartin în ultimele secunde ale partidei

Diego Sky SRL

SCM Zalău s-a salvat la ultima fază a partidei de la Sânmartin cu Lotus Băile Felix grație reușitei lui Negruț din minutul 90+4. Până atunci ambele echipe au înscris câte o dată prin… doi jucători născuți în Sânmartin: Alex Pintea respectiv Alex Sorian. În urma acestui succes sălăjenii reintră în calcule pentru un loc în play off! Zălăuanii au învins la Sânmartin cu 2-1.  La gazde s-a simțit pregnant absența golgheterului Claudiu Codoban, suspendat.

Zalăul a avut prima oportunitate de a marca, în minutul 2, la șutul expediat de Calugher dar scos de Beke de la rădăcina barei.  A urmat un joc de uzură, cu multe ”materiale” și cu șuturi expediate de Ilieș respectiv Ban. Finalul primei reprize a adus un iureș al gazdelor. Ban a centrat în gura porții pentru Adi Popa care a preluat spre poartă însă Miron a fost acolo (36); Mădălin Popa a șutat excelent din afara careului, sub bară dar Miron a pus o palmă și a scos în corner. La lovitura de colț care a urmat, Arsene a centrat în careul mic, mingea a căzut în fața porții unde Alex Pintea a fost cel mai rapid și a trimis în plasă (1-0).

Partea secundă a fost dominată autoritar de SCM Zalău care a învăluit pe stânga, pe dreapta, a asaltat careul lui Beke dar egalarea a venit după o execuție fabuloasă. Fostul jucător al bihorenilor, Alex Sorian (care locuiește la patru minute de mers pe jos de stadion), a profitat de o minge recuperată în treimea adversă de Calugher și a șutat de la peste 30 de metri. Mingea a mușcat din transversală și a poposit în poarta gazdelor (1-1). La numai un minut distanță Lotus a beneficiat de o lovitură liberă indirectă de la opt metri de poarta lui Miron dar mingea a fost salvată de pe linia porții.

Finalul a fost pe contre și a dat câștig de cauză echipei din Zalău. La ultima fază, o fază dezvoltată de Jurj, în banda dreaptă, a adus mingea în centru unde Onicaș, urcat în ofensivă l-a pus în situație de singur cu portarul pe vârful Negruț la șapte metri, central de poartă. Beke a parat prima execuție dar niciunul dintre colegi n-a urmărit și același Negruț a plasat mingea în poarta lui Edi Beke, căzut.

Trei puncte uriașe pentru SCM Zalău, care readuc echipa tandemului ”campion” Jula – Toma în calcule pentru play-off. La eșec sau chiar remiză la Sânmartin, Zalăul trecea la șanse matematice.  Una peste alta poate nu este întâmplător că SCM Zalău reușește să câștige puncte importante în prelungirile partidelor.

CASETA TEHNICĂ

Lotus Băile Felix – SCM Zalău 1-2 (1-0)

Au marcat: Alex Pintea 39/Alex Sorian 76 Sergiu Negruț 90+4

LOTUS: Beke – Paublusztig, Pintea, Oros, Arsene – M. Popa, A. Popa (75 Nogo) – Fl Pop, Ban, Costea (70 Blăgea) – Făgărășanu. Antrenor: Gheorghe Ghiț.

ZALĂU: Miron – Ilieș, Șumlea, Onicaș, Ardelean – Chalugher, Meșter, Sorian, Stanciu – Jurj, Negruț. Antrenor: Dorin Toma.

Andrei Țiții (Șura Mare/Sibiu) – Bogdan Vasile, Răzvan Spătar.

Observatori: Dragoș Bumb (Baia Mare) și Sorin Ciotlăuș (Deva)

Din aceeași categorie